Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sportcenter kan få fler p-platser

Det behövs fler parkeringsplatser för funktionshindrade på Höganäs sportcenter, och kortare avstånd att gå. Efter kritik mot tillgängligheten ska situationen nu ses över.

I december lyftes frågan om tillgängligheten på Sportcenter.Bild: Maria Berkmo
Det är svårt för många funktionshindrade att ta sig från parkeringen till träningen på Höganäs Sportcenter.
Det påpekades för några veckor sedan, när kommunen uppvaktades av DHR, funktionshinderrådet och Pernilla Ahlström som driver rehabträning i multibassängen.
Efter att frågan lyftes ska kommunen nu ta tag i parkeringssituationen.
– Vi ska titta på om vi kan få fram fler platser i närheten, vi kommer att lösa det, säger kommunstyrelsens ordförande Péter Kovács (M).
Teknik- och fastighetsförvaltningen ska få i uppdrag att se till så att behovet av p-platser tillgodoses.
I dag finns det tre platser för funktionshindrade relativt nära entrén, men de är ofta upptagna.
Ett förslag har också varit att ordna parkering med kortare gångavstånd i den södra delen av Sportcenter.
– Vi ska se över och se om det går att lösa, men det är lite svårare. På sikt kanske det blir större möjligheter när vi får en ny väg bakom sportcenter. Det kan hända att det blir en planfråga, säger vice kommunalråd Ulf Molin (C) som också är ordförande i kommunala funktionshinderrådet.
Han säger också att det har blivit en oväntat stor tillströmning till Sportcenter.
– Det är nästan lite brist på parkeringsplatser överlag. Det är ju egentligen bara roligt med många besökare, men logistiken har inte riktigt hängt med.
Tidigare under hösten stod det klart att det saknas en hiss till andra våningen i en av byggnaderna på sportcenter, vilket gör att vissa utrymmen inte är tillgängliga för rullstolsburna.
Att bygga en hiss i efterhand beräknas kosta en miljon.
Har man glömt bort tillgängligheten i projekteringen av Sportcenter?
– Nej, vi hade handikappsombudet och tillgänglighetskonsulter med i arbetet. Ibland ser det rätt ut på ritningarna, men man kan göra det bättre när man väl har provat, säger Péter Kovács.
Gå till toppen