Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lasarettet får källarmatsal

När helgerna är över slår restaurangen på lasarettet igen för att byggas om till vårdavdelning. Den ersätts av en tillfällig matsal i källaren.

Maten i den nya matsalen ska fortfarande komma från sjukhusets eget kök.Bild: Fredrik Johansson
Huvudbyggnaden på Helsingborgs lasarett ska byggas om och i samband med det blir den nuvarande restaurangen vårdlokaler. Under 2019 ska en ny byggnad med restaurang öppnas på området, men i väntan på den får anställda, patienter, anhöriga och andra hungriga besökare nöja sig med en tillfällig matsal i sjukhusets källare.
– Det är ett fönsterlöst utrymme, men det ska göras mysigt, säger sjukhusets pressinformatör Klas Andersson.
I den nya matsalen med plats för 150 gäster ska man servera varma och kalla paketerade rätter från sjukhusets kök.
– Det är mat som lagats från grunden, men det blir portionsförpackat. Inte kantinservering som idag, säger Dorte Bernro, kommunikatör på Regionservice.
Den nuvarande restaurangen stänger fredagen den 29 januari klockan 14. Måndagen efter öppnar nya matsalen. Om matsalen också kommer att servera fika är ännu oklart.
Gå till toppen