Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stödet för Löfven sjunker

Förtroendet för statsminister Stefan Löfven (S) fortsätter att sjunka. I Novus senaste undersökning är det bara 21 procent av de tillfrågade som säger sig mycket eller ganska stort förtroende för honom som partiledare, en minskning med 4 procentenheter sedan november.
Drygt en av fem säger sig ha förtroende för S-ledaren Stefan Löfven. Det är samma siffra som för SD-ledaren Jimmie Åkesson, enligt Novus undersökning. På bilden möts de två i partiledardebatt i riksdagen i oktober.Bild: Anders Wiklund/TT
Stödet har halverats på ett och ett halvt år. I maj i fjol var siffran 44 procent.
Siffran för SD:s ledare Jimmie Åkesson är också 21 procent, men i dennes fall har stödet ökat. I undersökningen maj i fjol sade sig 13 procent ha förtroende för Åkesson.
Ingen av partiledarna lyckas mobilisera något mer omfattande stöd. Centerledaren Annie Lööf ligger i topp med 30 procent. I botten på listan ligger MP:s språkrör Åsa Romson på 6 procent.
Gå till toppen