Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De undrade förmodligen vad två killar från en landsortstidning gjorde där, ivrigt fotograferande de lättklädda kvinnorna.

När jag låg i lumpen på 1970-talet ryckte vi bort en tagg på kammen för varje dag som det kvar till muck. Eftersom jag inte haft något hår på väldigt länge äger jag ingen kam. Men nu när det är knappt tre veckor kvar till muck är det dags att summera mina 40 år som journalist på fem tidningar.Största nyheterna: Palmemordet 1986, Estoniaolyckan 1994, attacken mot World Trade center 2001 och Tsunamin 2004.
Största nyheten som jag missade: Palmemordet eftersom jag var sjuk den dagen och egentligen skulle ha gjort förstasidan.
Trevligaste kändisen som jag intervjuat: Carl-Gustaf Lindstedt, som hade all tid i världen för ung oerfaren reporter från landet.
Kallaste uppdraget: Alla bandymatcher utomhus i 20 minusgrader. Inte så kul att hala upp blocket och anteckna målgörare när matcherna slutar 11-3. Blyertspenna var obligatoriskt.
Det ångrar jag: Att jag i ungdomlig iver, och för att imponera på mina chefer, sökte upp pojkvännen till en mördad 17-årig flicka och gav honom dödsbudet.
Pinsammaste uppdraget: När jag var på Triumphs årliga underklädesvisning i Stockholm för att göra ett helgreportage. Jag och fotografen var de enda som arbetade. De andra, företrädesvis veckotidningsjournalister, försåg sig istället av avocadopajen och det vita vinet. De undrade förmodligen vad två killar från en landsortstidning gjorde där, ivrigt fotograferande de lättklädda kvinnorna. Vi kände oss verkligen som kusinerna från landet.
Roligast 1: Kontakten med alla trevliga läsare, inte minst under mina läsarträffar här i Skåne.
Roligast 2: Att ha haft ett litet lillfinger med när unga färskingar utvecklas till Sveriges främsta journalister.
Tråkigast: Kontakten med hatiska människor, på senare tid mest rasister och fotbollshuliganer.
Största miraklet: När en hamnarbetare räddades av dykare ur fartyget Jaeren som kantrade i Helsingborgs sydhamn 1981. Han överlevde i flera timmar i en luftficka.
Då blev jag kall: När en person ringde och undrade när vi hade pratat med varandra. Det visade sig att jag intervjuat en man med samma namn och publicerat artikeln med fel person som uttalade sig. Svårt att förklara för chefen och att skriva en begriplig rättelse.
Största läsarstormarna: 1) Rubriken ”Här ligger influensans offer” illustrerad med en bild på likkistor från krematoriet föranledde karriärens största ursäkt på förstasidan – sex spalter. 2) En förstasidesbild med färglada kondomer upphängda på ett klädstreck på 1980-talet väckte också läsarnas vrede.
Höjdpunkten: När Helsingborgs Dagblad utsågs till Årets dagtidning och dessutom blev Årets redaktion 2012.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen