Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nytt kapitel för revygänget

Helsingborgsrevyn går nu in i en repetitionstät period. Än känns det långt till premiären men det är mycket som ska sitta på plats innan kapitel sex är färdigskrivet.

När Helsingborgs revyförening sätter upp sin sjätte revy så är det också där man hämtar namnet, det vill säga Kapitel sex, en nummerrevy.
Det kommer att bli ett trettiotal nummer, sketcher, sånger och dans, med start den 27 februari på Dunkers kulturhus, och precis som tidigare år så hämtar man sina uppslag ur det vardagliga livet.
Repetitionerna startade så smått i Slottvångskolan i december men nu går de in i ett mer intensivt skede, och i en alldeles ny lokal hos Studiefrämjandet på Järnvägsgatan.
– Det är första gången vi repar i dessa lokaler, säger regissören Niklas Jönsson och berättar för det frukostätande revygänget hur han har tänkt sig dagen.
Niklas Jönsson själv står för ett av de nya inslagen för året.
Han är utbildad skådespelare i bakgrunden och har bland annat Lundaspex bakom sig. I somras kunde han även ses som polismästare Klang i Astrid Lindgrens värld.
Två nya skådespelare har också kommit med i gruppen efter en audition som hölls under hösten, liksom en ny pianist. Samtliga nykomlingar är i 30-årsåldern och en välkommen föryngring i gruppen, enligt revyföreningens Lennart Jensen.
Det innebär att man nu är en grupp på sammanlagt 20 personer varav åtta skådisar.
Första sketchen ska repas utan manus för första gången. I korthet handlar den om vad som uppstår när en familj som brukar lösa samma melodikryss på olika adresser och försöker sondera terrängen lite med varandra via telefon.
Andra nummer ska handla om hemtjänsten, tysta kupéer och svårigheten att hitta en barnvakt. Men allt är inte hugget i sten, några nummer kan försvinna, andra komma till. Och det är ju många veckor kvar till premiären.
– Så säger vi nu och så plötsligt är det bara en vecka kvar, säger Daniel Lindblom.
– Det är sketcher om människor och vardagshändelser, men vi brukar ha alvarliga nummer med också som tidigare om uteliggare och hemlösa. Man måste våga det också, säger Lennart Jensen.
Huvuduppgiften är ändå att publiken ska ha några roliga timmar. Och kanske inte bara publiken, även revygänget verkar roa sig:
– Visst, vi tjänar inga pengar på det här, vi gör det här för att det är kul, säger Lennart Jensen.
– Om man kommer till en repetition efter jobb med en energidipp, så är man snart fulladdad igen. Man får spela apa och träffa likasinnade och så är man kanske lite bekräftelsenarkoman, säger Alexandra Lehre.

Helsingborgsrevyn

Premiär den 27 februari klockan 16
Platsen är Dunkers kulturhus
Övriga speldagar är den 4, 5, 10, 11, 12, 18, 19 och 24 mars
Speltid 2,5 timmar inklusive paus
På scenen syns Lennart Jensen, Erika Spur, John Ebbesson, Lena G Björklund, Daniel Lindblom, Alexandra Lehre, Patrik Jensen och Eva Thomasson.
Gå till toppen