Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Rögle

Jesper Jensen missar resten av säsongen

Jesper Jensens säsong är över på grund av skada.
– Jesper Jensen blir borta hela säsongen. Det är helt klart. Vilket är väldigt tråkigt för honom och Rögle, säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson.

Jesper Jensens säsong är över.Bild: OLA WESTERBERG
Ett mål och tre assister. Det blev facit för Röglecentern Jesper Jensen under sin debutsäsong i SHL.
Fler poäng blir det inte. Skadan han haft under säsongen tvingar honom till operation och drygt sex månaders rehabilitering.
Nu berättar sportchefen Anders "Masken" Carlsson vad som varit problemet och vad som faktiskt hänt. Det började redan i slutet av förra säsongen när Jesper Jensen fick en smäll mot, det som tidigare inte varit känt, ena axeln.
– Han har haft lite besvär av den, men kört på. Sen fick han en rejäl smäll när han var med danska landslaget i november. Redan då visste vi att karaktären på skadan var allvarlig och kanske behövde opereras. Det fanns en liten chans att det skulle hålla med lång rehabilitering.
Så man tog chansen och hoppades. Mellan 31 oktober och 7 januari missade Jesper Jensen 14 matcher.
Han gjorde comeback mot Djurgården.
– Han har kämpat otroligt för att komma tillbaka. Han kände sig bra mot Djurgården, men sen dagen efter fick han en smäll på träningen och den tog olyckligt. Vi har tagit beslut om att han ska opereras. Det är väldigt tråkigt för Jesper och för Rögle, säger Anders Carlsson.
På torsdag åker Anders Carlsson utomlands för att titta på spelare, men den resan har varit inbokad sen tidigare och alltså inte hastigt påkommen efter beskedet att Jesper Jensen behöver opereras. Däremot är det möjligt att det blir mer fokus på att försöka hitta just en center.
– Med Jespers skada lämnar han ett hål efter sig. Vi har även bra spelare i juniorlaget, men vi vill ändå försäkra oss om att vi tål skador. Det viktigaste är att vi hittar rätt typ av människa och spelare, säger Anders Carlsson.
Gå till toppen