Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rebin Asaad: ”Helsingborg skulle passa mig perfekt”

Rawez Lawan och Rebin Asaad provspelar med HIF.
– Jag vill bara se om det är något för oss, säger managern Henrik Larsson.

Ny vecka. Nya träningar. Och nya spelare på gång till HIF?
Det är för tidigt att säga, men mittfältarna Rawez Lawan, 28 år, och Rebin Asaad, 21 år, får i alla fall chansen att visa upp sig för Henrik Larsson på en dag till dag-basis.
Båda har en gång i tiden funnits inom Malmö FF:s organisation.
Båda gjorde också sin första fotbollsträning för säsongen under måndagen.
– Jag hoppas det blir ett par dagar i alla fall, det är kul. Det är en möjlighet, säger Rawez Lawan.
– Det var nytt, men jättekul att få träna med en allsvensk klubb för första gången. Det var en ganska lugn träning, ett bra pass för mig efter uppehållet, säger Rebin Asaad,
Vad hoppas du på?
– Självklart att visa upp en bra sida av mig och så får vi se efter det.
Rawez Lawan lämnade MFF för ett gäng år i danska klubbar och återkom till svensk fotboll i IFK Norrköping. Där blev det tre säsonger. Under den första hade han problem med skador, i den andra vara han startspelare, och säsongen som gick, när "Peking" tog SM-guld, fick han nästan uteslutande agera inhoppare. Totalt blev det fyra mål.
21-årige Rebin Asaad har spelat i ÄFF de tre senaste säsongerna, och framför allt under 2015 var han en startspelare och svarade också för tre mål. Han skulle inte ha något emot att fortsätta karriären i HIF.
– Just nu har jag inte tänkt så mycket på Ängelholm. Jag hoppas på att hitta något högre upp. Jag är från Skåne så Helsingborg skulle passa mig perfekt.
Lawan söker ett slags omstart.
– Jag har hela tiden haft siktet på allsvenskan. Jag har inte kört fotboll på ett tag, jag har hållit i gång med löp. Jag vill få mitt genombrott i Sverige som jag fick i Danmark.
Kvaliteter? Styrkor? Deras bild av sig själva:
– Min styrka är med boll. Jag är ganska bolltrygg, säger Asaad.
– Jag har en bra speluppfattning och försöker vara kall med bollen. Jag har en vinnarmentalitet, säger Lawan.
Henrik Larssons bild av...
...Lawan:
– Han är mer en mellanrumsspelare, en speedspelare.
...Asaad:
– Han har en funktionell teknik och kan hantera bollen i olika situationer. I träning vill jag se om det finns ett hot framåt och ett avslut.
Gå till toppen