Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Prica klar för Maccabi Petah Tikva – HIF lottlöst

Efter nio matcher på svensk mark återvänder Rade Prica till Israel. HIF blir lottlöst.

Det har varit klart ett tag att Rade Pricas dagar i HIF var räknade. I måndags flög HIF-anfallaren till Israel och nu är han klar för ligafyran Maccabi Petah Tikva.
Det har spekulerats i en transfersumma i storleksordningen två miljoner kronor för 35-åringen. En siffra som inte stämmer – alls.
Rade Pricas kontrakt, som han skrev med HIF i somras, sträckte sig över säsongen 2016. I kontraktet fanns klausuler som gör att anfallaren lämnar HIF gratis. Uppgifter som bekräftas från flera av varandra oberoende källor.
Därför kan Maccabi Petah Tikva göra sin största värvning i historien.
Maccabi Petah Tikva har letat efter en meriterad anfallare som kan gå in i laget och den israeliska miljön direkt för att så snabbt som möjligt leverera såväl på som utanför plan.
Det är en historisk säsong för Maccabi Petah Tikvasom inte är vana att ha toppkänning och chans på Europaspel. När Rade Prica presenteras på en presskonferens sent i eftermiddag så blir det ännu större press på klubben.
– Det är Maccabi Petah Tikvas utan tvekan största värvning någonsin. Det är också det israeliska transferfönstrets absolut mest namnkunniga spelarpresentation, säger Jonathan Sibon, israelisk fotbollsjournalist.
Klubben, som kommer från staden Petah Tikva med en kvarts miljon invånare alldeles öster om Tel Aviv, vet vad man får. Rade Prica representerade Maccabi Tel Aviv mellan 2013 och 2015 och han där med att skjuta både cupen och mästerskapet till Maccabi Tel Aviv.
Klubben är medveten om att smålänningen kommer från tidig försäsongsträning och inte är en startspelare. Men kontraktet sträcker sig 4,5 månader och det är i playoff-spelet hans rutin behövs.
– Det var fantastiskt att få springa in på Olympia igen. Nu blev återkomsten bara ett halvår men det är ändå en tid jag aldrig kommer att glömma. När möjligheten dök upp och det fungerade med min familj kände jag att det var en chans jag inte kunde tacka nej till. Vem vet, kanske kan jag komma tillbaka till laget i mitt hjärta igen. Jag vill passa på att tacka för allt stöd jag fått vid återkomsten och under det halvår jag varit tillbaka, det har varit en fantastisk tid, säger Rade Prica till hif.se.
Senast Rade Prica spelade match i Israel var 20 maj förra året när han sköt tre av sex mål till Maccabi Tel Aviv i cupfinalen mot Hapoel Beer Sheva (6–2).
På lördag spelar Maccabi Petah Tikva match mot serieledarna. Förhoppningarna är ett inhopp från Prica. För motståndet står – Hapoel Beer Sheva.
Gå till toppen