Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brist på sponsorpengar hotar Landskronagalan

Arrangören har hoppat av, eftersom det varit svårt att få ihop sponsorpengar.

I april 2015 var det mingel, galamiddag och glittrig show med prisutdelning i Landskrona. Intresset var rekordstort för Landskronagalan, med totalt omkring 1 500 gäster i idrottshallen, och Johan Wester som konferencier.
Men inför årets gala ser det kärvt ut:
– Vi bedömde att de ekonomiska förutsättningarna inte fanns denna gång. Därför kan inte vi som eventarrangör gå in och garantera den kvalitet vi tycker att Landskronagalan förtjänar. Så vi har valt träda tillbaka, säger Sebastian Swärd på eventföretaget Why Land.
Gick galan i förlust ifjol?
– Absolut inte, projektet gick ihop som det skulle. Det har varit samma sak varje år, att man kikat under hösten om det är möjligt, hur underlaget av sponsorer ser ut, och konkurrensen med övriga projekt.
Är det mer konkurrens i år?
– Inte som vi bedömer det, om man tittar på Landskrona och regionen. Sedan är det från år till år olika vad företagen vill och kan satsa på. Vad det beror på i år är mycket svårt att svara på, säger Sebastian Swärd.
Gunnar Nilsson, ordförande i Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation (Lisa), skulle under fredagen ha ett möte med representanter för näringslivet om galan.
– Jag ser det som så att den blev för stor. Nu hoppas vi på att hitta någon mellanväg. Landskrona är inte så stort, säger Gunnar Nilsson.
Om den blir av tror han att det blir någon vecka senare på året än det brukar.
– Vi ska göra allt för att vi ska få ihop det.
Kommunen är en av sponsorerna.
– Vi vill absolut att det blir en gala, och räknar med att det blir en. Naturligtvis är förhoppningen att näringslivet vill vara med, så man får samma kvalitet på det som förra året, säger dess näringslivschef Anna Classon.
Enligt henne är kommunens bidrag på samma nivå som förra året. Att öka bidraget är inget som man tagit ställning till, och heller inget man fått frågan om.
Vad betyder galan för Landskrona?
– Jag tycker den är väldigt viktig, att dela ut de här priserna till ungdomarna, säger Gunnar Nilsson.
– Jag kände sådan stor stolthet när jag var där, vilken fantastisk massa talanger inom idrott och näringsliv vi har i Landskrona. Jag hoppas verkligen det kan fortsätta som det gjort tidigare, säger Ina Zachhau, ordförande för Företagarna Landskrona.

Landskronagalan

Det handlar om en idrotts- och näringslivsgala där goda prestationer, personer, föreningar och företag ska hyllas.
Det började 2008 som Landskrona idrottsgala, anordnat av Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation (Lisa).
Till stadens 600-årsjubileum 2013 bjöds även näringslivet in, och arrangemanget fick namnet Landskronagalan.
Först höll CA Event i galan, men sedan i fjol har Why Land uppdraget som eventföretag.
Gå till toppen