Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trenden med trä fortsatt populär

Plywood och furu. Mörkt och ljust. Sotat trä, men även eldat trä. Trenden med trä håller i sig även under 2016.
— Trä i alla dess former är en väldigt långlivad trend, säger Elin Frendberg, vd för Svenska Moderådet.

Trender tenderar att skifta mycket. Det som var nytt och fräscht för sex månader sedan kan redan i dag vara historia.
— Alla trender, eller tendenser, handlar ju om att frigöra sig från det som har varit, att hitta något nytt. Det handlar om en ständig förändring, säger Elin Frendberg, vd för Svenska Moderådet.
På Formex, mässan för nordisk design som drog igång under onsdagen, kan den som vill frossa i allt från textilier och köksredskap till pyssel och konsthantverk. Och givetvis trendspana inför våren.
— Det är mycket blått den här säsongen, och hela året faktiskt. Det gäller både inredning och mode. Det är starka blåa färger. Sedan ser vi också en ny blandning av höga och låga material, det vill säga att man blandar till exempel marmor med plywood. Det är en spännande bubblare.
Vissa trender försvinner lika fort som de kom, medan andra hänger kvar.
— Trä i alla dess former är en väldigt långlivad tendens och det kommer bara mer och mer: furu, plywood, plyfa, ädelträ, kolnat trä och olika sorters trä som man kombinerar på nya oväntade sätt, säger Frendberg.
Gå till toppen