Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lättare få stöd till fri kultur

Stödet till den fria kulturen förändras rejält. Nya möjligheter att söka bidrag införs och i förlängningen hoppas kulturnämndens ordförande på ett eget hus till kulturutövarna.

I julas ordnade Kulturhotellet middag för flyktingar på Söder. Strax efter årsskiftet tvingades man lämna sin lokal på Södergatan.Bild: Emmalisa Pauly
Salongen och Kulturhotellet. Två aktörer som var verksamma på Söder och som båda är exempel på verksamheter som har satt avtryck, men som inte har haft det helt enkelt med att få ekonomin att gå ihop. Framför allt Salongens tuffa resa ledde till en debatt om förutsättningarna för den fria kulturen i Helsingborg. 2014 tillsattes en utredning och nu hoppas man att förslagen den levererar ska göra det lättare för kulturlivet att utvecklas i staden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen