Båstad

Omringad av tjugo hundar på rymmen - blev biten

En man och en kvinna blev under söndagen omringade av ett tjugotal förrymda och aggressiva hundar utanför Båstad. Mannen blev biten innan han flydde in i bilen.

– Det var inte så trevligt, säger den bitne mannen som heter Joakim Malmberg.
Han var på väg till en veterinär med en skadad anka i baksätet. Då såg han tre lösa hundar utan koppel på Karstorpsvägen.
– Vi stannade och försökte tillkalla hundarna så att de inte skulle bli påkörda. Men då sprang de iväg och vi följde efter.
Hundarna ledde in dem på en mindre väg och fram till en hundkennel. När Joakim Malmberg stigit ur bilen kom mängder med hundar springande.
– De var rätt så aggressiva hundarna. Inte alla, men vissa av dem. Jag blev attackerad och biten på två ställen, i benet och i armen.
Ett tjugotal uppjagade hundar omgav dem. De hoppade upp på bilen, repade den och skällde.
Joakim Malmberg och hans vän försökte förgäves få fram vem som var ägaren till kenneln. De ringde polisen och fick hjälp att lägga ut en efterlysning av kennelägaren på Facebook.
– Hade vi bara kört iväg så hade hundarna sprungit ut på vägen igen, säger Joakim Malmberg.
Det var vid 15-tiden som de först såg hundarna. Efter en timmes tid blev de avlösta av en vän som kunde komma dit i sin bil.
– Vi kunde inte vara kvar alltför länge med tanke på ankan.
Den skadade ankan, som skulle till veterinär, hade de hittat när de var på väg till ett kalas i Torekov.
Joakim Malmberg mår efter omständigheterna bra.
– Det värker lite efter betten. Jag ska in till lasarettet och ta en stelkrampsspruta, säger han.
Polisen lyckades senare få kontakt med kennelägaren och då saknade han inte några hundar. Polisen har även varit i kontakt med ett hunddagis en halvmil från platsen som inte heller saknade några hundar.
Gå till toppen