Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Är något bra på gång i Landskrona”

Philip Andersson har bestämt sig för att fortsätta kampen om en plats i superettan tillsammans med BoIS. En ny säsong med mer ansvar väntar, samtidigt som avkopplingen från fotbollen blivit viktig.

Det var många som drog en lättnadens suck när 23-årige Philip Andersson kritade på för ytterligare ett år i Landskrona BoIS. Nu går han in på sin nionde säsong i klubben, dit han kom från moderklubben Teckomatorp SK.
– Teckomatorp är en liten klubb, jag gjorde någon match i a-laget innan det var dags för uttagningar till skånelaget. Då snappade BoIS upp mig och under sommaren 2006 tränade jag två gånger i veckan med Landskrona, samtidigt som jag var i Teckomatorp.
2007 lämnade han moderklubben och började i Landskronas P 15-lag.
– Sen gick det ett år innan jag hamnade i a-truppen och där var målet att ta en startplats och göra en bra resa med laget för att ta oss upp i serierna. Sen var målet att ta sig vidare, säger han.
Att ta sig vidare, är det något du längtar efter?
– Det är både och. Det är något bra på gång i Landskrona och skulle vi ta oss upp spelar jag hellre i superettan med BoIS. Jag tror absolut att vi har kapacitet att ta oss upp, faller allt rätt så kan det bli bra.
Inför säsongen fanns det intresse från andra klubbar. Bland annat handlade det om klubbar i superettan och någon klubb utomlands. Men valet föll till slut på Landskrona.
– Laget är föryngrat och vi har en ny tränare som jag tror på. Det känns som om Landskrona har något bra på gång.
– Jag vägde för och nackdelar med att stanna och att flytta, men Landskrona vägde över. Landskrona är ju alltid Landskrona, jag har allt här och jag trivs bra, det känns tryggt, fortsätter han.
Två tunga pjäser i form av Johnny Lundberg och Jonas Sandqvist har lämnat laget, det innebär att Philip nu är en av de spelare som varit i klubben längst och som får ta över delar av ansvaret.
Är du beredd att ta det ansvaret?
– Någon måste ta en del av det. I och med att jag varit med länge så känns det bekvämt, man växer in i rollen, säger han.
2015 var säsongen då Landskrona BoIS fyllde 100 år och skulle tillbaka till superettan. Philip Andersson försöker separera privatliv och jobb, men erkänner att det var svårt under inledningen av säsongen.
– Början var hemsk. De första sex matcherna, då var det riktigt jobbigt. Det kändes som om känslan från förra säsongen, då vi åkte ur, låg kvar.
Efter ett par veckors semester har laget börjat träna igen. Skönt, tycker Philip, men samtidigt tycker han det är viktigt att komma bort från fotbollen också.
– Jag jobbar lite extra bredvid. Det blev för mycket dötid annars och det är inte så roligt att bara gå hemma. Sen blir det ett annat snack på jobbet, det kan vara skönt.
Namn: Philip Andersson
Ålder: 23 år
Bor: Landskrona
Position: Mittback
Gå till toppen