Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Landskrona har gjort sitt målvaktsval

Med en ny målvakt har BoIS gjort klart med i stort sett hela truppen.

Målvakten Ismael Diawara är klar för Landskrona.Bild: MATHILDA AHLBERG
Isamel Diawara eller Johan Brattberg? Den senaste tiden har Landskrona testat två målvakter och nu har klubben gjort sitt val.
– Ja, vi har bestämt oss för att satsa på Ismael och han är klar för oss, säger Mikael Hjelte, ordförande i BoIS fotbollsutskott. Ismael flyttar ner till Landskrona den här veckan och börjar träna på torsdag eller fredag.
Johan Brattberg var tänkt som ett lån från Falkenberg, men när det gäller Isamel Diawara – som närmast kommer från spel i norska Gjøvik-Lyn – blir han BoIS-spelare fullt ut. Parterna har signat ett tvåårskontrakt, men Landskrona har möjligheten att avbryta efter en säsong.
– Det som avgjorde det här valet var väl att Ismael har lite mer rutin. Nu har vi duktiga målvakter och Ismael och Amr Kaddoura för göra upp om platsen som förstekeeper, kommenterar Mikael Hjelte.
Förutom Johan Brattberg, som tränade med BoIS under förra veckan, har även Sani Tahir, Granit Sherifi, Daniel Björnberg och Robin Kacaniklic fått besked om att det inte blir något kontrakt med Landskrona. Lite beroende på hur man räknar (en del aktuella spelare har "bara" U-kontrakt) består truppen just nu av 20 man, så det finns trots allt ett par platser öppna.
– Men det känns ändå som om vi i stort sett är klara. Vi kan ju fylla på med egna spelare under tiden, säger Hjelte. Men det kan också bli så att vi tar in någon till och det tar vi beslut om nästa vecka.
Ett par aktuella namn är Rosengårds 27-årige back Emmanuel Okine, som tränat med BoIS, och den unge MFF-aren Granit Stagova, central mittfältare med rötterna i Kristianstad.

Här är alla nya i BoIS

BoIS ar värvat följande spelare inför den här säsongen: Saber Azizi, Olympic, Eldin Besic, Tågarp, Ismael Diawara, Gjøvik-Lyn, Jonathan Levi, Eskilsminne, Filip Pivkovski, Martina Franca, Erik Pärsson, Höllviken, Oskar Sverrisson, Dalkurd, Alexander Zaim, Eskilsminne.
Gå till toppen