Sport

Juha Kivilehto gör comeback mot Pixbo

En efterlängtad comeback.
För FCH och för Juha Kivilehto själv.
– Absolut. Samtidigt är jag lite orolig att inte ha spelat på tre månader och komma in mot seriens bästa lag.

Äntligen. Juha Kivilehto kan ta klivet över sargen in på planen och göra comeback.Bild: MATHILDA AHLBERG
Den 15 november, i matchen mot Dalen borta, gick FCH:s finske landslagsback Juha Kivilehto sönder. En bristning i baksida lår.
– Det var mentalt ganska jobbigt för att jag inte hade haft en sådan allvarlig skada tidigare. När jag fick börja köra rehab och löpa kändes det lugnare, speciellt när vi vann matcherna, säger Juha Kivilehto.
Comebacken sker mot seriens bästa lag Pixbo, och formen är av förklarliga skäl ett frågetecken.
– Känslan med klubba och boll när du spelar, och att möta killar och ta närkamper, har nästan försvunnit. Det kommer nog ta ett tag innan det kommer tillbaka.
– Det är en tuff utmaning, men den bästa utmaningen. Det krävs ett riktigt bra lagspel och att täcka mycket skott. Vi måste försvara svinbra om vi vill vinna.
För första gången den här säsongen har tränaren Magnus Anderberg alla spelare tillgängliga. Betydelsen av att ha Juha Kivilehto med igen:
– Erfarenhet, stabilitet och inspiration. Det kommer betyda mycket för oss. Juha kommer att spela såklart och vi har haft en tanke hela tiden och den får vi chansen att prova nu. Det blir spännande att se.
Den senaste stjärnsmällen senast mot Storvreta är bara att dra ett stort, brett, svart streck över. Ja egentligen matchen innan mot Granlo också.
Juha Kivilehto har under sin frånvaro sett lagkamraterna pendla upp och ner i prestationerna.
– Det räcker att alla spelar på sin egen nivå för att vi ska vara ett riktigt bra lag och kunna vinna mot alla. Det finns väldigt mycket potential att ta ut.
FCH har släppt in 116 mål. Bara bottenlagen Granlo och Gävle har släppt in fler.
– Det säger var vi haft de största problemen. Försvarsmässigt och box playmässigt måste vi höja oss. Vi kan inte tappa så mycket bollar på fel ställen som vi gjort, speciellt i de två sista matcherna.
I tabellen är det fortsatt kusligt jämnt kring slutspelsstrecket och FCH innehar just nu den åttonde och sista platsen.
– Vi vet att vi är under lite press, men samtidigt, kan det vara ett bättre läge för en idrottare än att allt vad du gör är viktigt?
Matchen mot Pixbo kommer att spelas i Helsingör.
– Det är kul, jag har aldrig spelat där. Men jag har hört från killarna att det var riktigt häftig stämning där förra året när de mötte Warberg.

Helsingörhallen, kl 15

I omgång 21 av 26 händer det: FCH har alla spelare tillgängliga för första gången den här säsongen.
– Det är såklart positivt. Vi hade en tänkt plan i somras hur vi eventuellt kunnat formera vårt gäng och det har vi inte kunnat, säger Magnus Anderberg.
Laget hade en längre sittning i måndags. Snacket handlade inte om spelmässiga bitar.
– Mer att få upp glöden och intensitet i det vi gör. Vi vet hur vi ska spela. Vi samlade ihop oss och har tränat bra i veckan, säger Magnus Anderberg.
Gå till toppen