Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF-bloggen sparkar igång igen – med ett nyförvärv

Inför fotbollsallsvenskan sparkar Sporten liv i HIF-bloggen igen. Och det med en ny värvning – Emil Carlsvärd.

HD:s satsning på HIF fortsätter. Förutom direktsändningar av HIF:s träningsmatcher och bevakning från träningslägret i Spanien kommer ännu en HIF-relaterad satsning, nämligen HIF-bloggen. Och med HIF-bloggen kan vi presentera ett nyförvärv, Emil Carlsvärd, som efter en tids provspel med bland annat direktrapporteringar är klar för bloggen. 
Presentera dig själv, vem är du och hur har du hittat till en HIF-blogg på HD?
Emil Carlsvärd, fyller 22 år i vår. Är helsingborgare och är född och uppvuxen i Ödåkra.
Jag började arbeta för HD i höstas efter att ha skrivit för hemsidan Allt om HIF under hela 2015. Har hittills arbetat med liverapporteringar och nu är alltså tanken att utöka det till ett bloggande också. Har haft ett stort intresse för HIF hela mitt liv och ser fram emot denna uppgift.
Vad kommer du att rapportera om i HIF-bloggen?
Allt är inte skrivet i sten ännu, men det kommer vara mycket sådant som inte får utrymme och plats i vanliga sportdelen. Det kommer komma mer utförliga betyg på spelare efter matcher, rapporter från träningar och även lite kring arenabygget. Det kan även komma upp en och annan intervju med supportrar och supporterklubben Kärnan och deras arbete.
Blogger kommer även att innehålla mina tankar om HIF:s säsong med allt vad det innebär. Lite smått och gott helt enkelt. Ni kommer få se under tidens gång. Min kollega Tomas Nilsson kommer även flika in lite då och då. Det är bara att hänga med!
Vad tror du att det är för HIF-säsong som väntar?
Många kallar årets säsong för fas 2. Det är Henrik Larssons andra år på managerposten, ett år som kommer bli tufft, framför allt ekonomiskt med den situation HIF befinner sig i.
Ur en sportslig aspekt tror jag dock att HIF kommer göra ett bättre år än i fjol, utan att ha sett allt för mycket av laget än så länge. Egentligen är det kanske för tidigt att sia om, två matcher in i säsongen, men gruppen med blandningen av personligheter och åldrar känns spännande så här långt, och nyförvärven likaså.
Det enda man kan sakna är några med ledaregenskaper, personer och spelare som styr laget, framför allt i centrallinjen. Peter Larsson är en sådan, han är oerhört viktig att få tillbaka så snart som möjligt.
Men fler skulle behövas, fler behöver träda fram. Om jag ska försöka ge mig på en tippning, även om det alltid är jättesvårt, skulle jag säga att HIF landar någonstans mellan 5-8 plats när säsongen är slut i höst.
Bloggen hittar ni här.
Gå till toppen