Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hotade pensionärsträffar fortsätter trots nedläggning

Besvikna och oroliga pensionärer gästade på tisdagen Kristallen. Klippans kommun har beslutat att spara genom att lägga ner deras träffar. Men det är inget som stoppar dem.

Det var fullt i lokalen på Torggatan, kaffeborden var dukade och på scenen stod musikern Bernhard Ingelsson med kollega Eva Klang och bjöd in till allsång.
Carina Rasmusson hoppade på jobbet som äldrepedagog efter flera år som undersköterska i kommunal tjänst. Snart är hon bortsparad.
– Det jag fått veta har jag läst om i tidningen, förutom att de sagts att ingen ska bli uppsagd. Besökare blev chockade och de som ställer upp här frivilligt känner sig svikna. Det har varit en stor oro. Men så länge jag inte vet mera så kör vi på som vanligt, säger hon.
Carina Rasmusson betonar att träffarna för brukarna är lika med livskvalitet och räknar upp en räcka av aktiviteter, från våffelkafé till julfester och allt däremellan.
I Klippan har en protestlista samlat in över 1 000 namn som ska överlämnas till ansvariga i kommunen. I Ljungbyhed pågår en liknande aktivitet.
Birgit Ohlsson och Karin Ardenvik sitter i gemenskapen vid ett av långborden och njuter av en stunds fika.
– Det finns många som sitter ensamma hemma och har träffarna som sin enda ljuspunkt i tillvaron, säger de.
Frivilligarbetarna Laila Larsson, Gunnel Krull, Gun-Britt Svensson, Ingrid och Leif Andersson menar att politikerna inte ska inbilla sig att de fortsätter om inte kommunen gör det.
– Ett jättedåligt beslut. Vi förstår inte hur de tänker. Det är så många som längtar hit och det är bättre än alla piller. Lyssna på oss, låt det vara kvar, säger de med adress till de politiker i socialnämnden som röstade för besparingen.
Gå till toppen