Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bensinkund upptäckte skimningsförsök

Kunder på ST 1-macken på Ringvägen har utsatts för ett bedrägeriförsök efter att någon satt upp skimningsutrustning på mackens kortautomat.

Kunder på ST 1-macken på Ringvägen har utsatts för ett bedrägeriförsök efter att någon satt upp skimningsutrustning på mackens kortautomat.Bild: Britt-Mari Olsson
Utrustningen upptäcktes av en kund strax efter klockan tre den 27 januari. Kunden anmälde sin upptäckt till mackens personal, som i sin tur lämnade in utrustningen till polisen.
– Sådana här händelser inträffar av och till. Var därför uppmärksam vid betal- och uttagsautomater och kontrollera om något ser annorlunda ut. Knappsats eller kortläsare ska inte gå att vicka på, säger polisens kommunikatör Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
Det är inte känt hur länge utrustningen suttit på betalautomaten, men polisen uppmanar alla som tankat på stationen de senaste veckorna att kolla sina kortuttag.
Gå till toppen