Sport

FCH nära finsk supervärvning

Sporten kan avslöja att finländske landslagsmannen Nico Salo är högaktuell för FCH.
– Det hade varit en supervärvning, säger ordföranden Krister Azelius.

Finske backen Nico Salo har besökt FC Helsingborg.Bild: CARL SANDIN
FC Helsingborg är på väg att göra en värvning som kommer att ge eko i både svenska och finska innebandykretsar. Sporten kan berätta att Nico Salo är nära att skriva på för en flytt till Helsingborg.
– Spännande rykten sprids snabbt, jag kan bekräfta dina uppgifter, säger FCH-basen Krister Azelius.
Nico Salo är född 1994. Trots sin unga ålder är backen lagkapten i SC Classic som ligger i topp i den finska ligan.
Läs mer:Anderberg lämnar FCH
Han är dessutom bofast i landslaget och spelade VM 2014. Hittills den här säsongen har Nico Salo gjort 25 poäng på 18 matcher.
– Det är en väldigt professionell spelare och en mogen människa. Hans bästa position är back, men han har även använts som center i sitt klubblag. Att en spelare kan husera på olika positioner är något vi ser väldigt positivt på, säger Azelius.
När FCH vann över Pixbo i Helsingör i förra SSL-omgången var Nico Salo på plats.
Studiebesöket i FCH gav positiva vibbar, enligt Azelius.
– Hans intresse för att spela för FCH är bekräftat och vi har haft god hjälp från våra befintliga finska spelare i truppen. Det är bara de sista pusselbitarna kvar och jag har goda förhoppningar att han skriver på för FC Helsingborg. Han har varit här för att fatta ett beslut och jag tror att det kommer relativt snabbt.
Om Nico Salo väljer att skriva på för FCH flyttar han till Sverige och SSL nästa säsong.
– Det hade varit en supervärvning och på samma nivå som när vi tog hit Jani Kukkola och Juha Kivilehto, med skillnaden att han har en bit kvar för att bli världens bästa på sin position. Vi har lyckats väl med att öppna fönstret mot Finland tidigare och spelarna har trivts bra och fått ett bra intryck av vår organisation, säger Azelius.
Gå till toppen