Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Helsingborgare nordisk mästare i taekwondo

Amnah Chehade utökar medaljskörden – första seniormedaljen i NM.

Amnah Chehade från Närlunda är numera nordisk seniormästare i taekwondo.
I helgens nordiska mästerskap i danska Fredericia gjorde Amnah Chehade från Olympia Taekwondoklubb succé. Meningen var att hon skulle gå två matcher i 49-kilosklassen men efter invägningen stod det klart att en av hennes motståndare tvingades byta viktklass. Sedan var det raka vägen mot guld.
– Jag mötte en tjej som jag har förlorat mot tidigare och den här gången vann jag, säger Amnah Chehade som besegrade Andrea Eikrem från Norge med 8-5.
– Det var en självklar seger, och att jag vann den här gången beror på att jag tränat mycket fotarbete. Det behövs i taekwondo numera och till slut kändes det helt naturligt att jobba så, säger 20-åringen.
Amnah Chehade har sedan tidigare två juniorguld och ett juniorsilver i nordiska mästerskap men det här var hennes första guld på seniornivå.
– Det betyder mycket. Jag är jätteglad, och med det här bevisar jag att jag kan mäta mig med dem som är jätteduktiga.
Hon var dock inte enda helsingborgsmedaljören. Rim Bayaa, Helsingborgs kampsportsklubb, avrundade helgen som inleddes med SM-guld i Piteå den 28 januari, med att ta juniorguld i NM den 30 januari.
 
 
Gå till toppen