Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nu kan Hjelte pusta ut efter den tuffa vintern

En ny mittback är på ingång, sedan kan Mikael Hjelte summera sin tuffa vinter som värvningsansvarig i BoIS.

Mikael Hjelte har jobbat stenhårt för att sätta ihop en ny BoIS-trupp, men nu är den i stort sett helt klar.Bild: MATHILDA AHLBERG
Rosengårds mittback Emmanuel Okine är fortfarande ett hett namn, men den sista platsen i BoIS-truppen fylls av allt att döma med en egen talang. Efter ett par månaders stenhårt arbete kan Mikael Hjelte pusta ut och när han summerar fotbollsutskottets arbete är han mer än nöjd.
– Det var många kontrakt som gick ut och med vår ekonomi har det varit krångligt att få ihop det. Men det har gått bra, i första hand är jag glad att vi lyckats behålla nästan alla som vi ville ha kvar, och nu känns det skönt, när i stort sett allt är på plats.
Nye BoIS-tränaren Agim Sopi har hela tiden sagt att han vill jobba med en trupp på 22 spelare och just nu fattas bara två namn. Emmanuel Okine imponerade under förra veckans provträning, nu är det klart att han stannar han ett tag framöver och Okine spelar bland annat i lördagens säsongsstart mot Högaborg.
– Sedan får vi se. Men Emmanuel håller en bra kvalité, han vill gärna komma hit och vi ska se om vi kan hitta en lösning med Rosengård. Han har kontrakt även 2016 och i så fall kommer det att handla om ett lån, säger Mikael Hjelte.
Förra veckan var också den unge MFF-aren Granit Stagova med på några BoIS-träningar, men han känns mer eller mindre avskriven.
– Dels finns det andra klubbar som är intresserade, dels har vi redan gott om centrala mittfältare. Så där lutar det åt att vi fyller på med någon av våra egna spelare från U19.
Det mesta är i alla fall på plats och Mikael Hjelte erkänner att det varit en tuff tid, med många långa dagar och lika många sena kvällar. När Patrik Johansson tvingades lämna klubben stod BoIS utan både sportchef och klubbchef, alltmer måste skötas ideellt och som ordförande i fotbollsutskottet har Hjelte dragit ett tungt lass
– Det har varit väldigt mycket att göra och ibland har jag fått göra avkall på mitt vanliga jobb. Men jag ångrar inte ett ögonblick, jag gillar att jobba med människor och efter min tid som tränare i Fram och Asmundtorp är jag van att hålla på med värvningar också.

Två namn fattas

Så här ser BoIS-truppen ut just nu:
Målvakter: Ismael Diawara, Amr Kaddoura
Försvarare: Philip Andersson, Mikael Dahlgren, Philip Ljung, Viktor Svensson, Oskar Sverrisson, Alexander Zaim.
Mittfältare: Rasmus Alm, Igor Arsenijevic, Saber Azizi, Måns Ekvall, Fredrik Gunnarsson, Jonathan Levi, Dennis Olofsson, Filip Pivkovski, Alexander Tkacz.
Anfallare: Admir Aganovic, Eldin Besic, Erik Pärsson.
Bland yngre spelare som tränar med A-truppen återfinns till exempel Alexander Hylander Güll, Patrick Nwadike, Jesper Sjöland och Anton Åkesson.
Gå till toppen