Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alla hjärtans drop in-bröllop

Giftassugen? Den 14 februari erbjuder Kågeröds kyrka drop in-vigslar. Mellan klockan 11 och 15 står präst, musiker och vaktmästare redo att viga.

Enligt Jenny Delén är drop in-vigslarna ett utmärkt tillfälle att få se den nyrenoverade kyrkan i all sin prakt.
Att kyrkan bestämt sig för att bjuda in till drop in-vigslar just under alla hjärtans dag beror på flera saker.
– Det passade bra då dagen i år infaller på en söndag, då vi ändå har en präst i tjänst. Dessutom är ju Kågeröds kyrka nyrenoverad, vilket vi vill passa på att visa upp, säger prästen Jenny Delén.
Hon tror att den omfattande bröllopsindustrin som vuxit fram gör att vissa par tycker att det verkar för krångligt att gifta sig.
– Vi vill därför passa på att visa att det kan bli minst lika fint utan en massa planering. Något som vi tror kan lätta på trycket för många, säger Jenny Delén.
Reaktionerna har hittills varit mycket positiva.
– Det är redan fyra stycken par som bokat in sig för en vigsel men vi har plats för fler och jag lovar att alla som kommer dit kommer att kunna bli vigda, säger Jenny Delén.
Dessutom bjuder kyrkan dagen till ära alla par på bubbel och tilltugg.
Det enda som krävs för en spontanvigsel på alla hjärtans dag är en godkänd hindersprövning av Skatteverket och att en av personerna i paret är medlem i Svenska kyrkan. Vilket man kan bli på plats.
Gå till toppen