Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Familjens husdröm i tv-serie

En omfattande renovering av ett nyinköpt hus. Och närgångna tv-kameror under hela processen. Men familjen Gamner i Borstahusen ångrar inte sin medverkan i ”Husdrömmar”.

– Vi både skrattade och grät när vi såg programmet, säger Erik Gamner.
Han, hustrun Marie, barnen Isabel, 8, Victor, 7, och nytillskottet ”Lillan”, bara fem dagar gammal, tar emot i huset på Nedre gatan som är i blickfånget i det avsnitt av ”Husdrömmar” som sänds måndag 8 februari klockan 20 på SVT1.
Huset, från 1885, hade Erik och Marie Gamner blivit förtjusta i redan flera år tidigare. 2014, medan de fortfarande bodde i Kungsbacka, skulle familjen åka till Turkiet på semester. Avresan skulle ske från Sturup och de passade på att övernatta hos Eriks föräldrar i Landskrona för att ha närmare till flygplatsen.
– På kvällen satt Marie och surfade på Hemnet och fick plötsligt se att huset som vi gått förbi och tittat på låg ute till försäljning.
De slog till direkt och sen satte renoveringen igång. Men som alltid med gamla hus blev det mer omfattande än vad de planerat och budgeterat för.
Att de kom med i serien var tack vare ett förslag från Marie Gamners svärmor.
– Vi har ju sett programmet och tycker det är bra och mänskligt, säger Marie Gamner.
SVT-teamet var på besök flera gånger under processen och det blev sammanlagt 50 filmade timmar.
– En bra sak var att vi fick tydliga deadlines, säger Erik Gamner.
Gå till toppen