Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Kolla in vilket inspirerande gäng

En lång härlig rad av vinnare kommer att samlas när det är dags för Företagsgalan om ett par veckor. För vinnare är ju såväl de tre som kan få Hallås inspiratörspris som alla de nominerade till Företagarnas och kommunens priser.

En friidrottsledare eller en matambassadör eller kanske en engagerad och engagerande språklärare? Alla är de värda att kallas Hallåinspiratör, men bara en av dem kommer att få ta emot utmärkelsen på Företagsgalan.
Tidningen Hallå Höganäs speciella pris, Hallå-inspiratören delades ut för första gången i fjol. Magikern Caroline Ravn fick priset i konkurrens med två andra nominerade och uppskattade inspiratörer – Peter Nilsson på Eric Ruuth och Terese Blandford på Höganäs bibliotek.
Årets tre nominerade är:
Vidar Salvigsen: Såg värdet i Höganäs utbyggda sportcenter och var en av initiativtagarna till Höganäs friidrottsförening. Första hela träningssäsongen 2015 växte föreningen som Salvigsen är ordförande för sig stor framförallt på ungdomssidan. En av de stora poängerna är att man lyckas få många tonårstjejer i en ålder där de annars ofta lägger av att fortsätta idrotta.
Malin Broman: Kocken som blev chefredaktör på Mat & Vänner lämnade skrivbordet för att bli frilansande matinspiratör. Som föreläsare, kursledare och matskribent har hon hyllat Höganäs. I hennes regi har vi bland annat få uppleva gastronomiska cykelturer i Kullabygden och Gastrokollo för barn på Vikenskolan
Bodil Gordon: Hyllad språklärare som inte riktigt har tid och ro att leva pensionärsliv när det finns människor som behöver hjälp. "Jag kan ju inte låta bli", säger hon själv som förklaring till att hon orkar lägga all den tid hon gör på att lära flyktingar svenska.
Galans pris nummer ett är Årets företagare. Kriterierna är gemensamma för hela landet för att kunna jämföras. De lokala vinnarna går vidare till delfinaler och kanske slutligen till en riksfinal. I Höganäs överraskas vinnaren av ett filmteam som kör en bluff med dem. Filmen spelas upp inför publiken på Företagsgalan i samband med att namnet på företagaren avslöjas. Fjolårets vinnare var Daniel Telford med Eriks fönsterputs.
Här är nomineringarna i övriga kategorier. Ett urval som inte har varit helt enkelt. Juryn bestående av Företagarnas styrelse plus tre från kommunens näringslivsadelning har haft fullt upp.
– Vi har haft god hjälp av ett knappt 90-tal nomineringar från allmänheten. Det och de förslag vi själva har stöts och blöts i härliga diskussioner, säger Företagarnas Synnöve Larsson.
– Det finns så många häftiga företag här i Kullabygden, så konkurrensen är stenhård, säger Åsa Lundqvist Peyron, kommunens näringslivschef.
Matambassadör: Oscarsgården, Holy Smoke BBQ och Kullamust.
Kreatör: Mölle krukmakeri, Marie Olsson Nylander och Kerstin Tillberg.
Entreprenör: JL-Teleteknik, Johan Fritzell och Maritas Blomsterglädje.
Butik: Maritas Blomsterglädje, Lekia och Höganäs Bokhandel.
Besöksnäring: Vikentomater, Pannkaksladan och Kullabergsguiderna.
Gå till toppen