Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Fullbokat på första filosoficaféet

[caption id="attachment_2892" align="aligncenter" width="3264"] Martimn Severinsson leder vårens filosoficaféer på Dunkers. Foto: Katarina Fagerström.[/caption] Dunkers filosoficafé startar på tisdag 23 februari. I helt ny miljö.

I vår provar Filosoficafé att utnyttja Dunkers som kulturhus bättre. Samtalen flyttar ut från Bistron och landar bland annat i utställningssalarna SALIGIA och Vivian Maier – Street Photographer.
Första samtalet på temat ”Vad innebär det att synda?” är fullbokat.
Vilket glädjer Martin Severinsson som tog över som samtalsledare efter Tulsa Jansson. Han konstaterar att det är både återkommande och nya besökare som gästar caféet.
– Det har varit en bra blandning av besökare. Många kommer själva för att lyssna, andra för att passa på att umgås. Det finns en stor diskussionsvilja, säger Martin Severinson.
Vårens teman summerar han så här:
– Första temat, ”Vad är synd?” var givet eftersom Michael Kviums utställning SALIGIA just handlar om de sju dödssynderna. Given var även frågan ”Vad är normalt?” då vi håller till i utställningen av Vivian Maier som ansågs vara en kuf under sin levnadstid. Det tredje temat, ”Vad är pulsen på vår tid?”, kom från mig. Barnen där hemma har pratat länge om texten och videon till ”Det överexponerade gömstället” av Bob hund. Man kan inte sluta prata om den låten. ”Vad är ett gömställe?” har vi frågat oss och kommit in på allt från tv-övervakningar till sociala medier. I samband med det sista samtalet tittar tillsammans vi på Bob hunds låttext och video som en kommentar på vår samtid.
Förutom säsongspremiären den 23 februari är de andra två filosofikvällarna 15 mars och 12 april. Fritt inträde, men föranmälan krävs.
Gå till toppen