Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Nya ansikten intar stadens revyscen

Helsingborgsrevyn har förnyat i stallet inför årets uppsättning. Bonden Daniel Lindblom och begravningsentreprenören Patrik Jensen hör till nyförvärven.

De gnabbas som ett gammalt par. Båda sökte samma plats i årets Helsingborgsrevy, men Daniel Lindblom knep den före Patrik Jensen som fick gå på en extrainsatt audition.
– Men vi är bra på att ta för oss, säger Patrik.
– Vi är så som personer. Hallå! Jag heter Daniel - NU KÖR VI! skriker parhästen.
Vid första anblick är det svårt att tro att den skojfriske revyskådisen huvudsakligen arbetar som lantbrukare.
– Fast jag har ju fördelen att jag kan repa repliker med djuren. De ger alltid bra svar, säger Daniel.
Annat är det för Patrik som driver egen begravningsbyrå.
– Min vardag är lite mer lågmäld. Revyn blir som en ventil för att släppa ut det kreativa man har inom sig, säger han.
Patrik upptäckte sin talang för humor och skådespeleri när han gick med i Odd Fellow-sällskapet. Daniel har däremot filat på sina färdigheter sedan gymnasietidens "musikaltjofräs".
– Som mest höll jag igång med fyra körer, två musikkårer och storband samtidigt. Sedan blev det Hjärnarpsrevyn där jag träffade min fru som är koreograf. Hon uppmuntrade mig att söka till Helsingborgsrevyn och nu är jag enda utbölingen där, säger Daniel som till skillnad från Patrik inte är helsingborgare.
Men nykomlingarna blev snabbt varma i kläderna. Och med bara dagar kvar till premiären för den sjätte revyn i ordningen, känner duon att de har lyckats sätta sin prägel på årets uppsättning – "Kapitel sex - en nummerrevy".
Så, är ni redo att snacka sex?
– Kör på! Jag hade MVG i det, säger Daniel.
– Jag med, fast muntligt, säger Patrik.
Vad symboliserar sex för er?
– Alltid halvvägs till någonting. Halvvägs till midsommar, halvvägs till nyår, säger Patrik.
– Haha! Va?
– Jag ska erkänna att jag blev lite orolig när jag såg konceptet, på kollationeringen. "Ska det handla om sex? Det var ju, eh, trevligt..." Inte riktigt vad jag vill bli förknippad med. DU lever ju nästan på det, i och med fortplantningen med djuren.
– Jag är en Stefan och Krister-fantast, buskis ut i fingerspetsarna och älskar sådant, säger Daniel.
Patrik höjer handen och avbryter för ett förtydligande:
– Det finns nästan inget i revyn som anspelar på sex. Jo, numret med Bodil Andersson, sexbloggaren från Hjortshög, säger Patrik.
Vilka sex helsingborgare skulle ni vilja se på revyscenen?
– Olle Larsson! Han tar ju plats ett till tre, lätt. Och Peter Danielsson och Henrik Larsson måste ju bara vara med, säger Patrik.
Inga kvinnor?
– Bodil Andersson är solklar och som en joker skulle jag vilja se hennes man Torsten. Hon pratar om honom hela tiden men han får ju aldrig komma och försvara sig, fortsätter Patrik.
– Sedan har vi hon där borta på trädgårdarna. Vad fan heter hon?
– Eva Rydberg!
De möts i en high five och brister ut i gapskratt. En harkling senare samlar herrarna sig. Repetitionerna kallar i teatersalen en trappa upp. Och på lördag är det premiär, i dubbel bemärkelse för Daniel Lindblom och Patrik Jensen.
Helsingborgsrevyn "Kapitel sex - en nummerrevy"
Vad: Premiär för gruppens sjätte revy - "Kapitel sex – en nummerrevy".
Var: Teatersalen, Dunkers kulturhus, Kungsgatan 11.
När: Lördag 27 februari klockan 16.
Gå till toppen