Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånska Maffian bjuder på skånskt fyrverkeri på Rockbåten

Skånska Maffian utlovar "en trerättersmeny" när de spelar på Rockbåten den 27 februari.

– Ja, det är ju lördag, så då får vi göra något extra, säger Miko Walldén från Skånska Maffian.
– Vi spelar en del egna låtar och så blir det förstås lite Anders Glenmark-sånger från senaste skivsläppet. Och som tredje ”rätt” hyllar vi gamla hjältar som bland andra Kal P Dal, Wilmer X och Peps.
Skånska Maffian bildades 2008 och består av ett antal rutinerade musiker. Nuvarande sättningen är Miko Walldén, Peter Sundberg, Lars Ahl, Hans Nilsson, Niclas Brandt, Pia och Anna Ehrenstråhle.
Med ett skånskt hjärta som backdrop har de spelat på många håll i södra delarna av landet och även i Danmark. Gruppen har gett ut tre plattor sedan debuten 2010.
”United states of Skåne” som kom 2014 var flera steg framåt rent musikaliskt. Bland annat tog bandet in låtskrivare utifrån som välkände Mikael Persson och samarbetade även med Patrik Andrén som bland annat skrivit musik till tv-serien ”Bron”.
Med på den plattan fanns också en skånifierad version av Anders Glenmarks ”Mare mare”.
Responsen på den låten blev så god att Skånska Maffian gick vidare och spelade in en ep med enbart Anders Glenmark-låtar. Framförda på skånska förstås. Plattan släpptes i början av det här året.
– En liten ironisk tvist är att Anders Glenmark är född i Tomelilla och Skånska Maffian var den grupp som sålde flest skivor (”United states of Skåne”) under 2015 på välkända varuhuset Bo Ohlsson i just Tomelilla, säger Miko Walldén.
Giget på Rockbåten på lördag 27 februari blir faktiskt Skånska Maffians första på den scenen. Landgången rullas som vanligt ut klockan 19.
Gå till toppen