Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholms FF

Skrällen kom av sig för ÄFF

ÄFF-mittbacken Johan Eiswohld tystade Malmöpubliken, men skrällen kom av sig.

Johan Eiswohld tystar Malmöpubliken och nickar in 1–0 till ÄFF.
– Malmö mötte PSG och Real Madrid för några månader sedan medan vi spelade i superettan för att hålla oss kvar. Det ska vara skillnad, sa Johan Eiswohld.
Malmö FF vände och vann med 4–1.
Förutom två stolpskott från Malmös sida höll Ängelholms FF spelet väl uppe under första halvlek med struktur och god organisation.
– Vi gjorde vad vi skulle. Stängde ytorna och höll ned tempot. I pausen var vi väldigt nöjda, sa Johan Eiswohld.
Inte undra på det. ÄFF spelade hemma borta – på Malmö ip och tystade majoriteten av åskådarna (publiksiffra: 3417).
MFF-målvakten Johan Wiland fumlade vid en hörna och Johan Eiswohld hjälpte bollen över mållinjen med en nick. En intränad variant, enligt Johan Eiswohld.
– Jag ska vara på den bakre ytan vid hörnor och sedan var det väl lite flyt att Wiland tappade bollen, sa Johan Eiswohld.
ÄFF-jublet hördes högt i slutsekunderna av den första halvleken.
– Vi fick en ”boost” av målet, men sedan fick Malmö i andra halvlek två snabba och billiga mål, sa Johan Eiswohld.
ÄFF-tränaren Christian Järdler höll med sin mittback.
– Jag har inga problem med att släppa in mål mot Malmö FF, men inte på det sättet. Vid första baklängesmålet var det bedrövlig kommunikation och sedan bjöd vi på en straff. Därefter hade vi ingen kraft kvar och Malmö tog över.
Uppförsbacken blev rysligt tung för ÄFF.
– Efter det var det tufft. Även om det inte var så mycket folk på plats, kändes det ändå som om Malmö fick med sig publiken, sa Johan Eiswohld.
Vad kan man lära sig av en sådan här match?
– När man har medgång är det inte någon större skillnad, då kan man kontrollera det som sker, men när Malmö fick upp farten då märkte man att de är lite bättre, sa Johan Eiswohld och fortsatte:
– Varje gång Malmö anföll kom de med många spelare. Våra attacker blev mer en och en. Det kan man ta med sig: när man verkligen trycker på ska man komma med mycket folk.
Vem var tuffast att hantera?
–  Jo Inge Berget kom in i en yta där det var svårt för våra centrala mittfältare och svårt för ytterbacken. Han var den farligaste. Men deras bästa spelare var dansken (Anders Christiansen), sa Johan Eiswohld.
Gå till toppen