Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

30-årig man skjuten till döds på Lindängen

Flera gärningsmän lämnade platsen i en bil.

 
Polisen larmades om skottlossningen vid Motetten på Lindängen klockan 01.34 i natt.
En 30-årig man befann sig vid en bil på en parkeringsplats när flera skott ska ha avlossats mot honom. Han avled på platsen och en förundersökning om mord är inledd. Enligt Sydsvenskans utsände fotograf låg mannen skjuten utanför fordonet och billyktorna var tända. Bilen hade skador från flera kulor.
Enligt polisen har flera gärningsmän setts lämna mordplatsen i en bil men det finns ännu ingen gripen. 
– Vi efterspanar bilen men vi har fått lite olika uppgifter så vi kan inte bekräfta vad det är för bil, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl i polisregion Syd.
Ett stort område kring mordplatsen har spärrats av. Även själva luftrummet har spärrats av, eftersom en drönare sågs cirkulera i luften vid brottsplatsen. Klockan nio på morgonen var platsen fortfarande avspärrad, men polisens tekniker har packat ihop sitt tält och är på väg att lämna platsen. Kroppen har fraktats bort. 
Polisen ser i nuläget inga kopplingar till den explosion som inträffade på en balkong i Rosengård tidigare under kvällen.
– Just nu behandlar vi det som två separata ärenden, men det får man se i den vidare utredningen, säger Magnus Lefèvre.
Polisen efterlyser iakttagelser vid 01.30-tiden och tar emot dessa på telefon 114 14.
– Vi är inte bara intresserade av iakttagelser i anslutning till brottsplatsen utan i hela Malmö vid den tidpunkten med tanke på att en bil har lämnat, säger Kristofer Napiorkowski, inre befäl vid Malmöpolisen.
Gå till toppen