HIF

"Jag och Henke såg tyvärr situationen på olika sätt"

HIF-manager Henrik Larsson och elias Andersson hade inte samma syn på tålamod. Då fick Varbergs BoIS en förstärkning.

Elias Andersson och Henrik Larsson hade inte samma syn på tålamod.
HIF:s yngsta allsvenske debutant genom tiderna är inte längre HIF:are. Nu går Elias Andersson vidare och har skrivit på för Varbergs BoIS i superettan.
Det var jakten på speltid som fick 20-åringen att återvända till den halländska klubben dit han var utlånad under hela förra säsongen.
– Jag och Henke (Larsson, manager) såg tyvärr situationen på olika sätt och då blev det såhär, säger Elias Andersson.
Hur då?
– Jag vill så klart spela så mycket som möjligt och han tyckte att jag skulle ha mer tålamod än vad jag har visat. Men jag kände att när jag var utanför truppen så var jag också väldigt, väldigt långt från att få spela. Då kände jag att det var bättre att hitta ett annat alternativ, säger mittfältaren.
Redan föra helgen kunde HD berätta att Elias Andersson var på väg bort och at det var just Varbergs BoIS som skulle bli nygammal adress.
Under förra säsongen spelade han 27 matcher, varav 24 från start och känner fortsatt stort förtroende från tränare Jörgen Wålemark.
– Jag trivdes här uppe under hela förra säsongen och det var tidigt ett alternativ när det kändes som det gjorde i HIF. Visst är det tråkigt att det blev som det blev i HIF, men nu är jag ju (Varbergs) BoIS:are och kan inte titta bakåt.
Varberg har haft ganska stor omsättning i laget under vinteruppehållet, har 4-4-2 som ett grundspel men kan alternera. Elias Andersson är tänkt att åter bli en central punkt på det centrala mittfältet.
– Jag vill Varbergs BoIS absolut bästa och hjälpa laget så bra det bara går. För egen del vill jag genom mitt spel nå allsvenskan, det är min absoluta målsättning, säger Elias Andersson som skrivit ett tvåårskontrakt.
Totalt blev det 13 allsvenska matcher och ett mål i HIF. Mot Mjällby hemma på Olympia i april 2013 skrev han också in sig i historieböckerna då han blev HIF:s yngste allsvenska debutant genom tiderna, nyss fyllda 17 år.
Gå till toppen