Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sex smarta lösningar för trädgårdssäsongen

Dags att börja planera för livet ute i trädgården!

Belysning utan sladd från Flisby.Bild: Charlotte Fagerlund
Belysning i trädgården utan att behöva dra en enda sladd? Eller en grill som inte ryker? Vi dammsög trädgårdsmässan i Malmö på smarta saker som gör trädgårdslivet lite bättre.
1. En kruka gjord av återvunna plastflaskor som håller växterna varma på vintern och svala på sommaren. Krukan, som heter Root Pouch, utlovar bättre plats för växternas rötter och kan vikas ihop och tar ingen plats i väntan på nästa säsong.
Den hopvikbara krukan Root Pouch är gjord av återvunna plastflaskor.Bild: Charlotte Fagerlund
2. Varde ljus! Vem har inte önskat sig lampor som skapar stämningsljus i trädgården, men givit upp vid tanken på att behöva dra sladdar kors och tvärs. Nu finns ett sladdlöst alternativ i form av lysande stenar i plast. De laddas under dagen och kan läggas ut i trädgården när skymningen kommer.
Belysning utan sladd från Flisby.Bild: Charlotte Fagerlund
3. Hör du till dem som alltid tycks ha lagt spaden eller krattan någon annan stans? Med det danskdesignade multiverktyget Garden Scepter behöver du bara hålla reda på en sak. Den fungerar som kratta, luckrare, kultivator, skyffeljärn, lökjärn och rotjärn.
Med multiverktyget Garden Scepter behöver du bara hålla reda på en sak när du jobbar i trädgårdslandet.Bild: Charlotte Fagerlund
4. Gör ett hem för trädgårdens insekter. Ihåliga vassrör är som gjorda för att bli insektshotell. De kan antingen läggas ihop i ett dekorativt tegelrör eller bindas ihop med snöre. Man kan också borra hål i änden på ett vedträ. Resultatet blir både vackert och bra för trädgården
Dekorativt och nyttigt. Gör ett eget insektshotell till trädgården.Bild: Charlotte Fagerlund
5. En grill som inte ryker. Det är snart dags för grillsäsongen. Härligt, men tänk om man kunde slippa röken. Lotus Grill lovar en rökfri grillning med hjälp av en batteridriven fläkt. Om den faktiskt håller vad den lovar har vi inte testat, men det låter lovande och vi gillar de läckra färgerna.
Lotus Grill utlovar rökfri grillning.Bild: Pressbild
6. Tillverka billiga odlingskrukor i tidningspapper. Med den här trämojängen kan man enkelt tillverka sina egna krukor. Perfekt om man vill förodla många plantor och inte vill lägga massa pengar på små krukor. En annan fördel är att tidningspappret förmultnar till skillnad från plastkrukor.
Gör din egen kruka av tidningspapper.Bild: Charlotte Fagerlund
Mer inspiration för hem och trädgård hittar du i Himma-appen. Där kan du också själv ladda upp dina bilder på trädgård och inredning. Klicka på knappen nedan för att ladda ner den på din Iphone.
Gå till toppen