Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Träffpunkter läggs inte ner

Inga träffpunkter ska läggas ner. Nu backar de blågröna partierna och säger att de har tagit till sig kritiken.

– Vi har lyssnat på de senaste dagarnas synpunkter från helsingborgarna. Det har visat sig att den här besparingen inte står i proportion till hur mycket träffpunkterna verkar betyda för dem, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Maria Nilsson (C).
Så lät det inte för någon vecka sedan.
Då var de blågröna partierna överens om att fem av stadens sjutton träffpunkter ska läggas ner.
Vård- och omsorgsnämnden gick back med 45 miljoner kronor. Och den här besparingen på 2,6 miljoner kronor var nödvändig. Det har Maria Nilsson (C), ordförande i vård- och omsorgsnämnden vidhållit trots ljudliga protester från besökare.
I morgon, söndag, planerades även en demonstration utanför Fahlmans mot nerläggningarna.
Tidigare har Maria Nilsson sagt att de inte kan ta hänsyn till att folk blir ledsna och besvikna. Att politiker måste våga ta beslut och att de har en budget att ta hänsyn till.
Hur går det med budgeten nu?
– Vi ser ju att det här är en relativt liten besparing. Men det får vi återkomma till, säger hon.
Redan förra helgen började ett av de blågröna partierna vackla i beslutet. Det var Miljöpartiet som gick ut och sade att man ville vänta med beslutet om nedläggning.
– Man borde ta ett helhetsgrepp innan man tar beslut om träffpunkterna, sade Marcus Friberg, kommunalråd för MP.
Han ansåg att träffpunkterna istället borde bli en del i kulturförvaltningens arbete som handlar om att hitta mötesplatser i staden.
Det är vad även Maria Nilsson säger nu:
– Vi kommer att avvakta kulturförvaltningens utredning och se vad de landar i för åtgärder kring hur vi tillsammans i staden kan bli bättre på att använda våra gemensamma lokaler och skapa kvalitativa mötesplatser i hela kommunen.
De träffpunkter som enligt förslaget skulle läggas ner var Husensjö, Tågaborg, Rosenknoppen på Planteringen, Gröna huset på Råå och Banckska villan i city.
Gå till toppen