Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu är Ångfärjestationen på plats

Flytten påbörjades 15.38 och efter knappt 45 minuter hade Ångfärjestationen flyttats 75 meter till sin nya grund. Se hela flytten här.

Ångfärjestationen ska flytta till en nybyggd del av kajen bredvid Tullhuset. Sammanlagt kommer den att flyttas 75 meter. Rockklubben och restaurangen The Tivoli ska ge plats åt en ny konferensanläggning med restaurang, kafé och 150 bostäder.
Läs också Så tycker läsarna om flytten av Ångfärjestationen
På den nya platsen vid Tullhuset ska Ångfärjestationen få en uteservering vid kajkanten.
Läs också Ångfärjan redan flyttad en gång
I samband med flytten har delar av Hamntorget stängts av för att ge plats åt framträdanden av The Tivoli. Sammanlagt beräknas den 400 ton tunga byggnaden ta 20 minuter att flytta. När Ångfärjestationen är på plats sänks den ned med sex tum i taget och nedsänkningen kommer att ta ungefär lika lång tid som flytten.
Vilket är ditt bästa eller sämsta minne av Ångfärjestationen? Berätta för vårt team som är på plats: Anette Rantala, Björn Lilja, Lennart Kolmodin och Mats Roslund.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Gå till toppen