Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Tre nykomlingar på årets Hovturné

[caption id="attachment_3603" align="aligncenter" width="4340"] Wille Crafoords ridande musikfestival inleds i Stenestad den 27 juli. Arkivfoto: Sonny Thoresen.[/caption] Wille Crafoord laddar upp inför sommarens turné på hästryggen i nordvästra Skåne.

Wille Crafoord har i år lockat med två som har varit med förr, Gunhild Carling och Olle Linder. Samt tre nykomlingar, Kristin Amparo, Danne Stråhed och Niklas Lind.
– Jag är jätteglad att vi har fått med Kristin Amparo. Hon står för den unga och friska fläkten i sällskapet. Danne Stråhed är veteranen och vårt skånska alibi. Och Niklas Lind är en annan rutinerad artist som jag själv arbetat med tidigare.
Kristin Amparo. Arkivfoto: Sven-Erik Svensson.
Hovturnén har funnits sedan 2008 och är numera så etablerat att artisterna själva hör av sig till Wille Crafoord och fråga rom de får rida med.
– Danne Stråhed har själv sett turnén vid flera tillfällen och då har vi ratat lite grann och han har sagt att han gärna följer med. I år passade det fint, säger Wille Crafoord.
Han är noga med att Hovturnén ska bibehålla sin intima stämning och inte bli ett alltför stort kommersiellt spektakel.
– Av den anledningen försöker jag att inte välja artister som ska promota nån ny platta. Det ska vara folk som uppskattar det här konceptet och vill göra något speciellt. Artisterna ska också känna att de har utrymme att göra sin grej, säger Wille Crafoord.
– Ta bara Gunhild Carling. Nu känns det svårt att göra en turné utan henne. Hon är en artist som kan lyfta vilken konsert som helst.
Wille Crafoord är själv högaktuell efter fjolårets återförening av Just D och släppet av albumet ”Den felande länken”.
Är det nånting som även kommer att avspegla sig under sommarens hovturné?
– Tveklöst. Det ska jag verkligen se till. Det kommer att bli en rolig del av föreställningen.
Hur är det förresten med ridkunskaperna hos nykomlingarna?
– Där är jag inte så orolig. Danne kan rida och ser ju ut som en riktig cowboy och även Kristin vet jag har en viss ridbakgrund. Jag är lite mer osäker vad gäller Niklas Lind. Men det hör ju också till att artisterna som är med lär sig under turnéns gång. Det brukar vara en källa till munterhet.
Schemat för Hovturnén:
Onsdag 27/7 Mormors bod, Stenestad.
Torsdag 28/7 Knutstorps borg, Kågeröd.
Fredag 29/7 Skäralids restaurang, Söderåsens nationalpark.
Lördag 30/7 Tomarps kungsgård, Kvidinge.
Söndag 31/7 Krapperups borg, Höganäs.
Måndag 1/8 Skyrups Country Club, Hässleholm.
Gå till toppen