Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Obama manar till enad kamp mot IS

President Barack Obama uppmanade på onsdagen till en enad kamp mot terrorismen och sade att hans "högsta prioritet" är att utplåna terrororganisationen Islamiska staten.
USA:s president Barack Obama manade till kamp mot terrorismen vid sitt besök i Argentinas huvudstad Buenos Aires.Bild: Victor R. Caivano/AP/TT
— Vi kommer att aggressivt fortsätta jaga IS tills den är avlägsnad från Syrien och Irak och slutligen förintad, sade Obama vid sitt besök i Argentinas huvudstad Buenos Aires.
Ett dussintal amerikaner skadades i terrorattentaten, men ännu finns inga uppgifter om att någon amerikan skulle ha dödats.
Utrikesminister John Kerry kommer att besöka Bryssel på fredag för att formellt framföra USA:s kondoleanser och visa landets stöd till Belgiens kamp mot terrorismen.
Islamiska staten har tagit på sig attentaten i Bryssel.
Gå till toppen