HIF

Riskerar missa HIF:s premiär

Han tvingades tacka nej till U21-landslaget. Och det finns en risk att HIF:s ordinarie mittbackspar Calle Johansson och Frederik Helstrup spricker i den allsvenska premiären 3 april, borta mot Gefle. För Johansson är det en kamp mot klockan för att hinna bli återställd.
Mittbacken Calle Johansson dras med skada.Bild: AVDO BILKANOVIC
– Det handlar om en muskelskada i framsidan av låret, bekräftar sjukgymnasten Victor Dymne.
Problemet uppkom i samband med träningsmatchen mot Elfsborg i lördags. Enligt Dymne är det svårt att lämna en säker prognos kring, utan det handlar om att gå försiktigt fram. Klart är att mittbacken missar lördagens genrep mot Trelleborg.
– Målet från vår och Calles sida är att han ska vara med i premiären, men det finns ingen garanti. Vi tar det dag för dag, och jobbar med rehabiliteringen som vi brukar göra, säger Victor Dymne.
En annan som troligtvis tvingas stå över genrepet är anfallaren Mikael Dahlberg. Han fick problem under tisdagens träning. Han ska undersökas närmare men det pekar mot att Dahlberg har ådragit sig en sträckning i baksidan av ena låret.
Utöver nämnda två spelare finns sedan tidigare Andreas Landgren och Peter Larsson kvar på skadelistan. De är på väg tillbaka, men är inte aktuella för spel i premiären.
Gå till toppen