Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Påskpynt som rör upp känslor

Medan Stortorget och Stadsparken har fått kommunalt påskpynt blev Nya torg helt utan. "Det känns som att vi är satta på undantag", säger handlaren Charlotte Långberg.

Inför påsk har kommunen valt att pynta centrum med totalt 15 fjäderpyntade påskträd: på Stortorget och i Stadsparken.
Andra platser i centrum, däribland Nya torg, blir däremot utan.
Sedan tidigare är Charlotte Långberg, som driver affären Avigorät på Nya torg, besviken på kommunen. Detta eftersom den - menar hon- inte gör tillräckligt för att det ska bli fint på torget.
När hon så nyligen gick genom den påskpyntade Stadsparken var det något av droppen som fick bägaren att rinna över.
– Det var underbart pyntat, och jag undrade: "Men var är vårt ris?". Det hade räckt med en korg, men vi får ingenting.
– Det gör mig extremt upprörd, det känns som att vi är satta på undantag. Vi drar folk till att handla här i Ängelholm, och jobbar precis lika hårt som alla andra, ändå känns det som att vi inte finns.
Hanna Hanzén jobbar som parkingenjör i kommunen:
– Jag har förståelse för deras åsikter. Men det här var mest ett litet försök, slår det väl ut får vi titta på om vi ska utöka pyntet nästa år. Och vi tyckte att Stortorget behövde en piff, vi ville få lite maxeffekt där helt enkelt.
Hade det inte varit en ganska enkel och symbolisk gest att även sätta ett träd på Nya torg?
– Jomen absolut. Tyvärr är det för sent nu, men jag lovar att ta till mig det till nästa år, svarar Hanna Hanzén.
– Men vi har planterat en hel del vårlök på Nya torg, så det kommer att bli vårpiffigt där också.
Charlotte Långberg säger att hon inte kommer att ge sig förrän hon får se att kommunen faktiskt börjar prioritera torget.
– Ängelholm är litet och vi bör ta tillvara på hela staden. De ska inte tro att de kan tysta oss genom att inte göra något.
Gå till toppen