Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Löparglädje på hotad hundbana

Det finns mycket spring i benen på en rhodesian ridgeback.
Därför ordnade rasklubben prova på-dag på hundkapplöpningsbanan som ligger i vägen för stadens byggplaner för Karlslundsområdet.

Varken lejon eller hare i sikte, men däremot prasslande plast som agerar lockbete framför nosen på 20-talet snabbfotade deltagare.
Det är förutsättningarna för hundägare som sökte sig till Landskrona Greyhound park på Annandag påsk.
– De tycker om att springa, här kan de göra det under ordnade former, förklarar Pia Janols från Nyhamnsläge, sammankallande för södra avdelningens hundraceaktivitet.
Hon fick idén när hon för tre år sedan själv deltog i prova på-dag för alla hundraser, och fick också klartecken för att hyra in sig för den populära hundrasen som har sina rötter i södra Afrika och ursprungligen användes för storviltsjakt på lejon.
Helsingborgaren Maria Nilsson och tiken Blanca tillhör premiärbesökarna.
– De är smidiga och snabba, det är lite katt i dem. Och de fattar sina egna beslut, säger hon, och lovordar rasen
Men hur ser framtiden ut för hundkappbanan?
– Vi vet ingenting. Lite lågt att kommunen inte informerar oss, säger Ewa Johansson, ordförande i Skånska hundkapplöpningsklubben som bedriver verksamhet på banan sedan 45 år tillbaka.
– Men vi hoppas på en dialog. Bara vi får en ny bana i stället så...
Gå till toppen