Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Aprilskämt vi minns

Svårt att hitta på ett grymt aprilskämt? Här kommer lite inspiration i form av skämt vi minns.

Vi börjar med några riktiga klassiker. Ett av de mest omtalade svenska skämten är det från 1962 då SVT fick svenska folket att kasta sig efter nylonstrumpor. På den här tiden var alla tv-sändningar svartvita men i den 1 april kunde SVT berätta att tack vare ny utrustning i tv-huset kunde man nu sätta en nylonstrumpa över skärmen för att få tv-bilden i färg. April april...
Två andra klassiker är när GP 1950 rapporterade att Öland har lossnat från havsbotten och börjat flyta in mot Sveriges kust.
Eller 1980, året då sommartiden skulle återinföras i Sverige, då DN tog tillfället i akt och meddelade den 1 april att sommartiden införts i smyg. Något som innebar att alla klockor nu gick fel och ingen kunde veta vad klockan egentligen var. I själva verket ställdes klockorna inte om förrän den 6 april.
Men självklart finns det skämt som gjort avtryck även i modern tid.
Från 2010 har vi Västerbottens-Kurirens bluff där samma man poserar med fyra olika kvinnor i ”BB-nytt”. Det ter sig alltså som att han är far till fyra barn med olika mammor, något han bekräftar i en tillhörande spalt med frågor till pappan.
Eller 2014 när Microsoft lovade att ta tillbaka den odödliga Nokia 3310 på marknaden med Windows Phone som operativsystem och en kamera med 41 megapixlar.
Så sent som förra året skrev sajten Lajkat om ett elavbrott på Skansen som lett till att över 130 djur rörde sig fritt i Stockholmsområdet – något som i skrivande stund delats över 18 000 gånger.
Gå till toppen