Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Min mening

Läsartext: Självförtroendet får sig en käftsmäll varje dag när företagen tackar nej

Jag hade aldrig ens kunnat drömma om hur svårt det är att få ett nytt jobb i dag. Jag har fin utbildning inom ledarskap, försäljning och kommunikation, väldigt bra erfarenhet som chef i olika positioner både i Sverige och Internationellt, men ändå får självförtroendet en käftsmäll varje dag när företagen och tjänsterna man sökt tackar nej, eller som i de flesta fall inte ens svarar på ens ansökan!
Jag kan idag verkligen förstå hur alla arbetssökande känner sig i vardagen när de kämpar för ett nytt jobb. Det skriver signaturen T.E.Foto.
Jag får bekräftat gång på gång att mitt cv är oerhört bra, att jag har en väldigt bra profil med mera, så den biten behöver inte ändras.
Jag tillhör dem som är oerhört drivna och söker verkligen allt som kommer ut inom min kompetens och jag har även skapar ett "enkelt" cv där jag utesluter mycket av min erfarenhet och kompetens för att inte hamna i papperskorgen direkt hos arbetsgivaren på de jobb som man egentligen är överkvalificerad för.
Jag förstår att, är man överkvalificerad så ser företagen inte att man vill stanna på en "lägre tjänst", utan då sållas man bort direkt.
Om man söker alla utannonserade tjänster, söker sig spontant till företag som inte söker personal, skickar sitt cv kors och tvärs genom kontakter på exempelvis Linkedin och kontaktnät, vad ska man då göra mer om man har utbildning, fantastiskt erfarenhet och verkligen vill ha en ny tjänst?
Vad blir nästa steg? Jag kommer fortsätta kämpa tills jag får en tjänst för det vore ju helt otroligt om det inte skulle finnas ett enda företag som är i behov av en affärskvinna med fin erfarenhet inom ledarskap och projektledning och som är redo att bli en rejäl tillgång i företaget.
Jag kommer dock vara mer ödmjuk i mitt tänk framöver när det gäller arbetslöshet och jag kan idag verkligen förstå hur alla arbetssökande känner sig i vardagen när de kämpar för ett nytt jobb. Det är rent ut sagt skittufft!
T.E
Gå till toppen