Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fest i gränslandet mellan kontor och nattklubb

Fenomenet har lockat tusentals partysugna arbetsmyror i Norden. Nu har Out of Office intagit Helsingborg – och vänt upp-och-ned på begreppet after work.

För tre veckor sedan gjorde framgångssagan inom kategorin after work intåg i Nordvästra Skåne. Nu förbereder baren och restaurangen Manda'rin ytterligare en galen fredag med Out of Office After Work.
Men det är inte kvällshänget där du varvar ner efter en lång arbetsvecka med mingel och buffé.
Grundarna Robert Pihl och Mikael Wennerros hade en helt annan tanke när de drog igång OOOAW för tre år sedan genom att mynta slagorden: "Louder music. Less conversations."
Månadsklubben har tagit städer som Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo och London med storm. Och näst på tur är New York.
Helsingborgskrögaren Christoffer Orvelind var med när succén nådde Malmö i fjol och upplåter nu Manda'rin till den ambulerande klubbens för andra gången i vår.
– Redan i grunden är det annorlunda. Komprimerad fest fast i after work-form.
Det senare gör hela skillnaden, förklarar han.
Nattklubbskänslan är påtaglig. Den koncentreras och tidigareläggs under fredagskvällen, främst av två anledningar.
Dels för att tilltala festsugna arbetsmyror, dels för att passa in i livspusslet.
– Vi vill belöna våra hårt arbetande vänner och kollegor där ute som satsar på familj och karriär, men kanske känner att de inte har tid eller ork att gå ut och roa sig sena timmar, säger Robert Pihl.
Som 35-årig tvåbarnspappa räknar Christoffer Orvelind sig till målgruppen.
– Jag vill vara med i matchen dagen efter. Då är en after work som tar slut klockan nio perfekt, säger han.
Redan i dörren vid fem-snåret välkomnas gästerna med rekvisita i form av "kontorsglasögon" som ska sätta den rätta stämningen. Därefter följer en dryg timmes mjukstart. Vid halv sju har ljudnivån skruvats upp, kort därefter dansas det på borden.
– Premiären var grym. Här var fullt av heliumballonger i taket, rökmaskiner, konfetti, kolsyrepistoler och isfacklor, säger Christoffer Orvelind.
En bra helgkväll mellan 23–03 passerar nära 900 gäster dörren till Manda'rin. Under premiären för OOOAW uppmättes ungefär lika många besökare mellan klockan 17–21.
Robert Pihl är nöjd med starten och blickar framåt.
– Vi börjar alltid litet för att hitta en kärngrupp som ambassadörer. Gärna i en centralt belägen lokal i gatuplan med stora fönster. Folk ska kunna gå förbi, tappa hakan och tänka "Gud, vad händer här?" Efter ett par tillfällen på ett och samma ställe skalar vi upp och går vidare, säger han.
I sommar väntas OOOAW fylla både Stockholms stadion och Skansen. Hur det blir i Helsingborg kan han däremot inte säga i nuläget, men garanterar en fortsättning.
– Helsingborg är en ny resa för oss. Det blir den sista staden i Sverige som vi öppnar i innan vi satsar mer på utlandet. Vi vill inte bli ett O'Learys, säger Robert Pihl.

Out Of Office After Work #2

Vad: Nattklubbsliknande after work.
Var: Manda'rin, Södra Storgatan 10, Helsingborg.
När: Fredag 1 april klockan 17–21.
Gå till toppen