Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Christoffer Andersson är HIF:s chockvärvning

Högerbackskrisen har hittat sin lösning – på oväntat nära håll.

Blixten har slagit ner på samma ställe tre gånger i HIF. Först Andreas Landgren, sedan Jonathan Larsson och nu senast Viktor Ljung. HIF-manager Henrik Larsson börjar få det tunt med alternativ och om Ljungs skada inte är godartad måste han fundera i ett något längre perspektiv.
Lösningen finns inom HIF-organisationen och den är fullproppad med rutin.
Christoffer Andersson.
Det var så sent som i höstas 37-åringen la skorna på hyllan efter ett år i Halmstad BK.
Efter avslutad karriär återvände han till HIF, den klubb han spelat över 500 matcher för. Numera är han tränare för U17-laget, som under försäsongen radat upp fina, målrika, prestationer.
Spelarlicensen följde med söderut över åsen och därför tillhör han nu också Helsingborgs IF som spelare.
– Två dagar innan transferfönstret stängde flyttade vi över hans licens, så han är spelklar, säger HIF-manager henrik Larsson.
Är han ett alternativ till truppen?
– Helt klart annars hade vi inte gjort det. Han sitter på tonvis med rutin och det är bara dumt att titta åt et anat håll då.
Det var i slutet av premiärmatchen mot Gefle Viktor Ljung var inblandad i en närkamp och tvingades därefter byta.
– Jag försökte gå in i duellen, men det var ingen kontakt eller så med knäet. Jag bara kände att det högg till, sa Viktor Ljung till HD direkt efter matchen.
Hur allvarlig skadan är får vidare undersökning hemma i Helsingborg visa.
Andreas Landgren rehabiliterar försiktigt efter sin häloperation och i veckan ska unge Jonathan Larsson göra en titthålsoperation för att ta hand om den skadade menisken han har i höger knä.
– Själva operationen går jättesnabbt, men sedan blir det ett par veckors vila. Det gäller att inte rsikera något då säsongen är lång, säger Jonathan Larsson.
Gå till toppen