Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

De laddar för bullregn

På söndag är det bulle med bullens dag. Det ska firas med bullregn från Terrasstrapporna.

HD har tidigare berättat om planerna som smids av Daniel Glantz-Persson, initiativtagare till bulldagen.
Elin Jönsson, Daniel Glantz-Persson och Jonny Karlsson provsmakar bullar inför söndagens firande vid Terrasstrapporna.
Från att ha åkt runt och delat ut bullar denna dag, utvecklas firandet i år till ett godisregn av bullar som ska slängas ut från Terrasstrapporna nedanför Kärnan.
Detta sker klockan 12 på söndag och 1500 bullar är beställda, klassiska frallor preparerade med chokladboll inuti. De ska plastas in och läggas i påsar för att undvika choklad- och brödsmulor i hela trapporna.
– Det är svårt att beräkna hur många som kommer, men vårt mål är 1000 personer. Kommer det fler blir vi bara glada. Vad jag har hört av bekanta tänker många sluta upp. På Facebook har ofantligt många skrivit att de kommer, men man vet aldrig om de verkligen gör det, säger Daniel Glantz-Persson.
Ett annat av hans mål är att alla som kommer ska kunna få med sig en bulle med bulle hem. Om fler än 1500 bullar går åt finns en förberedelse för att snabbt få fram fler.
– Om någon ändå skulle bli lottlös får jag försöka kompensera det efteråt. Sen kan förstås en del fånga två-tre bullar.
Bulle med bulle.Bild: Tobias Andersson
Daniel Glantz-Persson har kollat väderprognosen och är lättad över liten risk för nederbörd. Om det mot förmodan skulle ösa ner, kommer bullarna att delas ut istället för att kastas till publiken.
Sammanlagt har ett 30-tal personer engagerats som funktionärer. Då ingår även sponsorer, Citysamverkan, föreningar och studenter som ställer upp.
Det blir även live-sändning av bullregnet på hd.se.
Gå till toppen