Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regeringen förlänger gränskontrollerna

Regeringen har beslutat att förlänga gränskontrollerna till och med den 8 maj. Kontrollerna infördes i november och regeringen anser att de fortfarande behövs.
Polispatruller och flyktingar vid station Hyllie (första tågstationen på den svenska sidan efter Öresundsbron) utanför Malmö när gränskontrollerna infördes. Ankommande tåg stoppas och ombordvarande som saknar id-kort erbjuds söka asyl. Arkivbild.Bild: Stig-Åke Jönsson/TT
"Våra myndigheter gör fortsatt samma bedömning kring ordning och säkerhet om gränskontrollerna skulle avskaffas", säger inrikesminister Anders Ygeman (S) om beslutet.
Gränskontrollerna innebär att polisen vid gränsövergångsställen kontrollerar personer som reser in i Sverige. De som reser in ska kunna visa att de har rätt att resa in och vistas i landet, till exempel genom att visa upp pass eller nationellt id-kort.
Gå till toppen