Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Man känner sig lite mer älskad nu"

Kärleksbombningen efter onsdagens nazistattack möttes med uppskattning av eleverna på Sandåkerskolan.

En hel drös med rosa och orangea pappershjärtan uppklistrade vid entrén. Det var vad som mötte eleverna på Sandåkerskolan när de kom på fredagsmorgonen.
– Det var fint gjort, det kändes lite speciellt att komma till skolan, säger eleven Philip Ågren.
– Man känner sig lite mer älskad nu, säger Gustav Wallsten.
Den så kallade "lovebombing", som arrangerades av ett tiotal personer på torsdagskvällen, kom som en reaktion på onsdagens attack, då en nazistisk organisation hade satt upp avspärrningsband och klistermärken utanför skolan.
Ett handskrivet brev satt också på dörren där det påstods att tisdagens föreläsning med ex-nazisten Tobias Swahn samt före detta flyktingen Navid Modiri var ett försök att "hjärn-tvätta" eleverna.
– Det känns konstigt att något sådant här kunde hända i lilla Häljarp, jag hade inte väntat mig det, säger Agnes Nilsson, som går i nian.
– Man blev ju lite rädd att de ska komma tillbaka när vi är i skolan, eller att det ska hända oss något utanför skolan.
Skolan kommer nu att ha extra väktarbevakning på kvällarna en tid framöver, och eleverna som tidningen pratar med säger att de ändå känner sig hyfsat trygga nu.
– Det är skönt att skolan tar det här på allvar, och det känns som att det här har lagt sig lite nu. Jag är inte så orolig. Men vi får väl se hur det blir efter helgen, säger Philip Ågren.
Gå till toppen