Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Bullregn mitt i stan

Vanligt regn känner alla till, godisregn är inte helt ovanligt men bullregn? Vad är det?

Daniel Glantz-Persson är mannen bakom utdelningen av den nordvästskånska delikatessen bulle med bulle. Och han har lite svårt att förklara varför han gör det.
Eller rättare sagt; det finns ett skäl och det kanske är det allra bästa:
– Det är så jäkla roligt, säger Daniel Glantz-Persson.
Det är fjärde året som han delar ut bullar med bullar, tidigare har han kört runt till olika arbetsplatser. Men i år skruvade han till det och arrangerade ett bulle med bulle-regn från Terrasstrapporna i centrala Helsingborg.
Han kallar 10 april för "den inofficiella bulle med bulle-dagen" och eftersom det blev en söndag i år var det inget alternativ att åka ut till arbetsplatser. Då föddes tanken på ett bulle med bulle-regn.
– Jag undrade om det skulle komma folk, säger han.
Men han behövde inte vara orolig, redan halvannan timme innan spektaklet skulle börja fanns de första människorna på plats. Och när det sedan var dags var det fullt av folk på plats.
– Jag tror det beror på att alla har någon sorts relation till bulle med bulle. Alla har nog ätit en sådan någon gång i sitt liv, säger Daniel Glantz-Persson.
Själv minns han särskilt hur han och skolkamraterna sprang och köpte sådana när skolmaten i gymnasiet inte passade.
Och givetvis var de 1500 bullarna packade i påsar när de kastades ut till de sugna helsingborgarna.

Bulle med bulle

Det finns två varianter av den nordvästskånska specialiteten. Antingen med arraksboll eller chokladboll inuti frallan.
Arraksvarianten var vanligare förr, nu dominerar chokladbollen kraftigt.
Den äldsta noteringen om bulle med bulle som Daniel Glantz-Persson hittat är från 1942.
Gå till toppen