Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nya turer kring ökänt giftupplag i Åstorp

Nu är det dags för nya turer kring de kontroversiella giftupplagen på Norra Vallgatan i Åstorps kommun. Det är den tidigare kommunpolitikern Conny Prisell, som tillhörde Åstorpspartiet, har överklagat beslutet som togs i kommunfullmäktige den 29 februari i år.

Det blir nu Förvaltningsrätten i Malmö som får avgöra om kommunfullmäktige i Åstorp tog ett lagligt beslut när man den 29 februari beslöt att täcka över giftmassorna på Norra Vallgatan med en duk och sedan lägga jordmassor över.
En metod som den politiska majoriteten S, C och KD röstade igenom istället för den totalsanering som minoriteten med M, SD, L och MP ville ha genomförd.
Giftupplaget på Norra Vallgatan är en rest av den blandningsplats som Svensk Jordförbättring anlade där med kommunens medgivande. Företaget gick sedermera i konkurs och efterlämnade olika föroreningar och gifter till kommunen och dess invånare.
Conny Prisell menar att beslutet som togs i fullmäktige strider mot kommunallagen då det inte tillkommit i laga ordning. Vidare att det strider mot lag eller annan författning. Miljöbalken har inte följts, det gäller bristande miljötillsyn och sammanblandning av roller vilket inneburit jäv både enligt miljöbalken såväl som kommunallagen.
Gå till toppen