Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCH-kaptenen Jani Kukkola vänder hem till finska ligan

Lagkaptenen har bestämt sig – Jani Kukkola lämnar FC Helsingborg för spel i Finland.– Jag kommer alltid att ha FCH varmt om hjärtat, säger han.

Jani Kukkola har gjort sitt i FC Helsingborg. Landslagsspelaren har bestämt sig för att flytta hem till Finland.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det blir ingen sjätte säsong i SSL och FC Helsingborg för Jani Kukkola. Efter en tids grubblande har landslagscentern nu bestämt dig för att vända hem till Finland.
– Det var inget enkelt beslut, men jag kom fram till att det är dags att vända hem nu. Jag kommer inte att spela innebandy till jag är 40 år, utan måste börja tänka på framtiden och skaffa mig en utbildning. Sedan saknar jag givetvis familjen också, säger Jani Kukkola.
Känslan att lämna FCH?
– Jättetråkigt. Jag har fått så många bra kompisar och klubben har gett mig väldigt mycket. Jag har ingenting dåligt att säga om FCH eller Helsingborg som stad. Jag har gått framåt jättemycket både som spelare och som människa här.
Kukkola vill inte avslöja sin nya klubbadress.
– Jag tror att det kommer att visa sig i slutet av veckan. Innebandy kommer fortsätta att vara jätteviktigt för mig och jag vill spela på toppnivå i minst tre-fyra år till. Men jag behöver tänka längre framåt än så.
Den gångna säsongen slutade FCH:s slutspelsresa redan i kvartsfinal mot Storvreta.
– Vi var för ojämna under säsongen, med en bra högstanivå och en jättedålig lägstanivå. Vi hittade aldrig någon väg till framgång där emellan och det fällde oss.
Kukkola ser ändå en ljus framtid för klubben.
– Här finns stora möjligheter med spelare som exempelvis Jonathan Nilsson, som kan ta min plats. Nu kommer nya pjäser att värvas in – FCH har redan lyckats plocka in en jätteduktig spelare, säger Kukkola.
Han syftar på sin landsman Jami Manninen, som FCH värvat från schweiziska SV Wiler-Ersigen. Sportchefen Juha Kivilehto menar att FCH har en plan för en tid utan Jani Kukkola.
– Först och främst är det tråkigt och synd att Jani lämnar, FCH tappar sin lagkapten och en världsspelare. För mig personligen handlar det om min bästa kompis som flyttar hem, säger Juha Kivilehto och fortsätter:
– Vi har en plan B redo, det här var ingen överraskning och vi har ett par spelare som vi är nära att kunna knyta till oss.
Sportchef Kivilehto avslöjar inte mer än så. Vad gäller tränarjakten börjar listan på potentiella namn blir allt kortare.
– Det går framåt. Vi har en lista på intressanta tränare som vi kommer att träffa i veckan, säger Kivilehto.
Gå till toppen