Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Lill-Babs krönte första senioreventet

Nästan 50 utställare, fritt inträde och Barbro Lill-Babs Svensson på scenen. Många äldre hade sökt sig till Helsingborg Arena på måndagen för ett arrangemang speciellt riktat till dem.
— Ett mycket bra initiativ, säger Bertil Andersson, en av besökarna.

Seniorevent är ett projekt som arrangeras i flera svenska städer och som startades för två och ett halvt år sedan. Det har gjort succé i flera svenska städer och har på senare tid fått PRO och SPF som samarbetspartners.
– Det är en tacksam målgrupp vi jobbar med, hittills har vi lyckats riktigt bra och nästan haft fullt hus överallt, säger projektledaren Robert Carlsson.
I förra veckan gjorde eventet debut i Skåne, i Lund. Denna vecka är det bland annat Helsingborgs tur.
Under två dagar får helsingborgarna ta del av föreläsningar, seminarier och andra aktiviteter som ett 50-tal företag och organisationer står bakom. Ett aktivt program med fler än 25 punkter som berör seniorer och pensionärer. Det handlar bland annat om boende och resor.
– Måndagen har varit en kanondag, här har säkert varit cirka 4 000 personer, säger Tommy Ebersjö, konferencier.
– Det är sådant här man borde gå på lite oftare, man får mycket tips, säger Bengt och Lisa Grusell, som besökte mässan.
Extra dragplåster till eventet var Barbro Lill-Babs Svensson som uppträdde på måndagen, samt Bodil Jönsson känd från bland annat Fråga Lund som föreläser på tisdagen.
– Jag gillar Lill-Babs, hon är så mänsklig, sa Siv Singh.
Huvudaktören, numera 78 år, sjöng av glädje, gjorde buskis och drog fräckisar. Hon har fortfarande ett späckat dagsschema och visar att ålder bara en siffra.
– Först var jag i Båstad på en begravning och sjöng, men det är ju inte ett jobb direkt. Sedan var jag här [arenan] klockan ett, sedan i eftermiddag flyger jag till Stockholm för att göra ett jobb ikväll, sade Lill-Babs efter föreställningen.
Hela eventet med samtliga föreläsningar är kostnadsfritt. På mässan finns det möjlighet att få rådgivning om hur man skriver testamente, prova nya sängar eller testa hörseln, och annat som kan tänkas vara aktuellt för den som är 55+.
– Gratis är bra för oss pensionärer, de flesta har inte så stor pension, säger Bertil Andersson.
Helsingborg Seniorevents syfte med detta arrangemang är att ge idéer till de äldre om olika sätt att underlätta det dagliga livet och inspirera till att göra hälsosamma val i vardagen, samt visa upp möjligheter och alternativ som sätter guldkant på tillvaron.
På frågan om vad som är dagens höjdpunkt svarar de flesta Lill-Babs, men också tipsen om boende och ekonomi fick också högt betyg.
– Det är många bra upplysningar man får genom detta, säger Birgitta Nilsson.

Tisdagens Program

10.30 Jan Andersson ordförande PRO Skåne
11.00 MSC Cruises
11.30 Forex Bank
12.00 Kristianstads Buss
12.30 Audionomerna/ Hörsam
13.00 Bodil Jönsson
14.00 Brijon, distriktsläkare Per Olsson
14.35 Vård och Omsorgsförvaltningen
15.00 Singelsemester/ Beuniq
Gå till toppen