Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Artister klara till musikal om Klippan

Bruksspelet axlas som vanligt av en blandning professionella artister och lokala amatörer. 

Bruksspelet görs för fjärde året i rad och som vanligt axlas rollerna av en blandning av professionella artister och lokala amatörer. Någon egentlig casting är det inte frågan om, säger projektledare Heléne Lindquist.
I de flesta fall har Bruksspelets regissör Annika Kofoed och kompositör P-O Nilsson under manusarbetet kommit att tänka på en person som de tyckt skulle passa, ringt upp och tursamt nog fått ett ja.
Så var det exempelvis med skådespelerskan och sångerskan Regina Lund, som gjort flera roller på Helsingborgs stadsteater, bland annat i Nils Holgerssons underbara resa 2012 och Min fru går igen 2014.
I musikalen spelar hon Margareta Torsson, en Stockholmsdam som kommit till Klippan med sin make som är överingenjör på Bruket.
– Hon är uppvuxen på Östermalm och ser det som sin uppgift att lära kvinnorna på sin nya hemort vett och etikett, säger Heléne Lindquist.
Hur det går med den saken får man se.
Ny i gänget är också Mikael Ahlberg, skådespelare och regissör, som gör en dubbelroll som en major vid flygskolan i Ljungbyhed, samt en brottningstränare. Ny är också Axel Birgander, musikstuderande, som spelar en kille som anammar den nya tidens rockmusik, samtidigt som han sjunger i kyrkokören.
Flera namn återkommer från tidigare år bland artisterna, bland annat Elin Rusk som spelade huvudrollen i förra årets musikal Agnes. Den här gången tar hon sig an en bruketarbeterska, Karin, som leder gymnastik på sin fritid men i hemlighet drömmer om att få börja brottas. Även Stefan Clarin återkommer.
Många av de mindre rollerna bärs som vanligt av amatörer från Klippan med omnejd.
– De som känner att de kan ta en replik eller ta lite större roller brukar de höra av sig och sedan syr vi ihop det, säger Heléne Lindquist.
Själv ska hon spela Ingrid fått jobb inom det nya TV-mediet.
– Det är det som är lite ploten i år, att det ska bli stor tv-inspelning på folkets hus i Klippan, där det finns en massa föreningar, säger hon.
Gå till toppen